sjednica

Vijeće ministara sutra o pograničnom prometu i Upitniku EK

Vijeće ministara BiH
24.01.2017.
u 15:50

 Nacrt sporazuma između Bosne i Hercegovine i Republike Srbije o pograničnom prometu jedna je od točaka dnevnog reda sutrašnje sjednice Vijeća ministara Bosne i Hercegovine, a predlagač je Ministarstvo sigurnosti.

Ministri bi sutra svoj stav trebali dati i na Nacrt osnova za vođenje pregovora radi zaključivanja Sporazuma između Vijeća ministara i Vlade Republike Hrvatske o utvrđivanju granične procedure za željezničke granične prijelaze Šamac-Slavonski Šamac i Čapljina- Metković na mediteranskom koridoru (Koridor Vc).

Na sjednici će biti prezentirana i Informacija o dosadašnjim aktivnostima na realizaciji projekta "Zaprečavanje puteva pogodnih za ilegalni prelazak državne granice između BiH i Republike Srbije".

Na prijedlog Ministarstva civilnih poslova bit će razmatran i Prijedlog odluke o formiranju Koordinacijskog odbora BiH za implementaciju plana upravljanja za nekropole sa stećcima iz BiH upisane na Listu svjetske baštine.

Jedna od točaka dnevnog reda je i Prijedlog odluke o upravljanju tarifnim kvotama utvrđenim Protokolom uz Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju između Europskih zajednica i njihovih država članica, s jedne strane, i BiH, s druge strane, kako bi se uzelo u obzir pristupanje Republike Hrvatske EU.

Predstavnici Direkcije za europske integracije predstavit će ministrima sutra Informaciju o "Prijedlogu rokova za pripremu odgovora na pitanja iz Upitnika Europske komisije" te o dosadašnje aktivnosti na pripremi odgovora.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?