Rafting na Neretvi - turistička atrakcija Konjica

Vikendom se Neretvom dnevno spusti između trideset i četrdeset čamaca

27.07.2022.
u 19:09

Rafting na Neretvi atraktivan je domaćima, kao i turistima iz cijeloga svijeta te se u ljetnim mjesecima svakodnevno niz Neretvu spusti više desetaka čamaca. - Po broju gostiju ova i prošla godina nekako su iste te se vikendom dnevno spusti trideset, četrdeset čamaca, a najbolje su bile one prije pandemije, kada se dnevno niz Neretvu spuštalo od 80 do 100 čamaca - kazao je u razgovoru za Fenu voditelj kluba "Rafting Neretva centar" Kenan Džumhur.

- Za goste koji dolaze najvažnije je da gledaju kakva je oprema, stave naglasak na njezinu ispravnost te se drže pravila i instrukcija skipera - naglasio je.

Osim raftinga, goste zanima i posjet Titovu bunkeru, planini Prenj, starom gradu u Konjicu te posjet i noćenje na Boračkom jezeru, tako da se, kako je dodao, turistima u Konjicu zaista ima što ponuditi.

- Konjic je sada jako dobro turističko odredište i mislim da je jedno od boljih i većih s obzirom na ponudu - naglasio je.

Ocjenjuje kako je sezona solidna te da se i kod gostiju osjeti promjena cijena.

- Može se reći da ona nije baš stopostotna, ali ide nekim svojim tijekom - dodaje Džumhur.

Cijene nafte su skočile, tako i cijene prijevoza gostiju, usluge skipera, kao i cijena hrane, što za sobom vuče i cijenu raftinga koja je, po njegovim riječima, u odnosu na prošlu godinu porasla za nekih 30 posto.

Cijena raftinga po osobi, bez uključene hrane, kreće se od 40 do 50 KM, a s hranom od 70 do 90 KM - naglasio je Džumhur.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije