HNŽ

Vlada bolnici u Mostaru odobrila 287.500 maraka

SKB Mostar
07.11.2015.
u 06:15

Zakon o raspodjeli javnih prihoda je nepravedan te će se i dalje tražiti žurno donošenje izmjena i dopuna toga zakona, zaključeno je na posljednjoj sjednici Vlade HNŽ-a. Vlada, također, smatra kako se dio trošarina na duhan, pića i drugu visokotarifnu robu treba preraspodijeliti za potporu javnim zdravstvenim ustanovama.

Proračun za 2016.

Dobit javnih poduzeća, banaka i osiguravajućih društava jednim dijelom treba ostati na područjima gdje se ta dobit i stvara, stajalište je Vlade HNŽ. Razmatrajući smjernice i okvir za donošenje proračuna za 2016. godinu, Vlada je zadužila resorno Ministarstvo financija da, u suradnji s drugim ministarstvima i tijelima Vlade, a imajući na umu kako su već usvojene smjernice ekonomske i fiskalne politike, izradi prednacrt proračuna za 2016. Istaknuto je kako se pri izradi proračuna moraju uzeti u obzir do sada usvojene odluke Vlade koje se odnose na racionaliziranje troškova i stabiliziranje proračuna, donosi portal Večernjeg lista BiH Vecernji.ba. Isto tako, program rada Vlade i akcijski plan za realiziranje Reformske agende također moraju biti podloga za izradu proračuna. Vlada je usvojila i izvješća Povjerenstva za javne nabave te zadužila sve korisnike proračuna HNŽ da svakih tri mjeseca Vladinu Povjerenstvu za javne nabave dostave pisano izvješće o izvršenim nabavama s podacima o vrsti, količini, cijeni i ukupnom iznosu nabave. Iz resora Ministarstva za pitanja branitelja usvojen je pravilnik o izmjenama i dopunama pravilnika o novčanoj potpori za otvaranje radnih mjesta, pravilnik o izmjenama i dopunama pravilnika za utvrđivanje prava na jednokratnu nepovratnu dodjelu sredstava za rješavanje stambenih potreba branitelja i članova njihovih obitelji na području HNŽ, te odluku o davanju suglasnosti Ministarstvu za pitanja branitelja za provedbu postupka javnog poziva za stambeno zbrinjavanje i odluku o davanju suglasnosti Ministarstvu za pitanja branitelja za provedbu postupka javnog poziva dodjele novčane pomoći za otvaranje radnih mjesta. Na prijedlog MUP-a, Vlada je usvojila odluku o odobravanju utroška novčanih sredstava iz proračuna HNŽ za 2015. za nabavu dijelova odora za policiju u iznosu od 297.500 KM.

Odobrena sredstva

U svrhu poboljšanja materijalnog statusa, Vlada je usvojila odluku o odobravanju novčanih sredstava iz proračuna HNŽ za 2015. SKB-u Mostar u iznosu od 287.500 maraka, JU Županijskoj bolnici “Dr. Safet Mujić” Mostar u iznosu od 137.500 maraka i JU Općoj bolnici Konjic u iznosu od 75.000 maraka. Vlada HNŽ-a je donijela i odluku o postavljenju Željka Ćorića na mjesto ravnatelja Zavoda za školstvo Mostar.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?