Široki Brijeg

Vlada ZHŽ-a usvojila odluku o privremenom financiranju

24.12.2015.
u 07:00

Vlada je utvrdila prijedlog zakona o izmjenama Zakona o oduzimanju nezakonito stečene imovine kaznenim djelom

Vlada Zapadnohercegovačke županije utvrdila je i u skupštinsku proceduru uputila prijedlog zakona o izmjenama Zakona o oduzimanju nezakonito stečene imovine kaznenim djelom. Stupanjem na snagu ovog zakona, sva imovina za koju se utvrdi da je stečena nezakonito u Zapadnohercegovačkoj županiji uskoro bi mogla biti oduzeta vlasnicima. Poseban cilj ovog zakona je uspostava učinkovitog mehanizma za upravljanje imovinom koja je na temelju ovog i drugih zakona privremeno ili trajno oduzeta. Novim Zakonom o oduzimanju nezakonito stečene imovine kaznenim dijelom županijska Agencija za upravljanje oduzetom imovinom u ZHŽ-u će, između ostaloga, moći, u određenim slučajevima, prodavati i privremeno oduzetu imovinu.

Također, Vlada Zapadnohercegovačke županije je na sjednici, kojom je predsjedao predsjednik Vlade Zdenko Ćosić, donijela odluku o privremenom financiranju Zapadnohercegovačke županije za razdoblje siječanj - ožujak 2016. godine; odluku o otvaranju posebnog transakcijskog računa; odluku o raspodjeli sredstava utvrđenih proračunom Zapadnohercegovačke županije za 2015. godinu za tekuće prijenose za političke stranke za razdoblje travanj - rujan 2015. godine; odluku o davanju suglasnosti za sklapanje ugovora o zakupu šumskog zemljišta u državnom vlasništvu za podizanje višegodišnjih nasada; odluku o davanju suglasnosti za sklapanje ugovora o zasnivanju prava služnosti puta na šumskom zemljištu u državnom vlasništvu te odluku o davanju suglasnosti na prijenos koncesije za zahvaćanje vode iz vrela "Borak" izvorište rijeke Lištice, grad Široki 
Brijeg.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije