Obilne kiše u Krajini

Voda poplavila lokalne prometnice i objekte

16.02.2016.
u 07:30

Obilne kiše koje su jučer zabilježene u većem dijelu BiH prouzročile su brojne probleme, od onih u prometu do ugrožavanja stambenih objekata u Krajini. Naime, obilna kiša, koja u noći s nedjelje na ponedjeljak nije prestajala padati u Krajini, prouzročila je poplave u pojedinim općinama i naseljima. Najkritičnije je bilo u Cazinu gdje su izlijevanjem potoka i rijeka ugrožene cestovne veze i poplavljeni pojedini stambeni objekti, piše Večernji list BiH.

Najteže u Cazinu

“Iz korita se izlio Čajin potok, potopljen je most koji vodi prema prigradskom naselju Kapići zbog čega je otežana cestovna veza, a poplave su zabilježene i u naselju Begove kafane gdje je voda ušla u neke objekte”, kazao je medijima Said Mujić iz Civilne zaštite općine Cazin. Zbog obilnih oborina zabilježeni su i odroni zemlje ili kamenja na kolnik, a izdvajamo cestovne pravce: Konjic - Mostar, Prozor - Jablanica, Mostar - Nevesinje, Jajce - Banja Luka i Tuzla - Bijeljina.

Kiša do kraja tjedna

Prema najavama FHMZ-a, kišno vrijeme zadržat će se cijeli tjedan. Danas će u BiH biti pretežno oblačno vrijeme s kišom u jutarnjim satima i tijekom prijepodneva. Poslijepodne i u večernjim satima kiše može biti u Krajini, zapadnim i jugozapadnim područjima Bosne. U ostatku zemlje očekuje se prestanak oborina i djelomično razvedravanje na istoku BiH. Vjetar u Bosni bit će slab do umjeren istočni i sjeveroistočni, u Hercegovini umjeren do jak jugoistočni. Jutarnja temperatura bit će od 3 do 14, a dnevna od 5 do 17 °C. Sutra prije podne u središnjim, istočnim i sjeveroistočnim područjima Bosne bit će sunčano uz umjerenu naoblaku. U ostatku zemlje pretežno oblačno s kišom u zapadnim, SZ područjima Bosne, na sjeveru i zapadu Hercegovine. Kiša će se zadržat i u četvrtak i petak.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije