Pošumljavanje

Volonteri Saveza izviđača Grada Mostara posadili 2400 sadnica crnog bora na Rujištu

21.03.2023.
u 16:05

U svijetu se 21. ožujak obilježava i kao Svjetski dan šuma. Tim povodom je proteklog vikenda usješno realizirana akcija proljetnog pošumljavanja na Rujištu. Pošumljavanje su zajednički organizirali i realizirali Savez izviđača Grada Mostara i Šumarstvo "Srednje Neretvansko" d.d. Mostar. 

Šumarstvo je osiguralo prijevoz, hranu, alat i sadnice crnog bora, a u akciji pošumljavanja sudjelovalo je 25 poletaraca, pčelica, mlađih izviđača i planinki, te 20-tak starijih izviđača. Pošumljavanje je realizirano na lokalitetu Šatorine prema Zijemljima uz stručni nadzor i savjete zaposlenika Šumarstva. Volonteri izviđačke organizacije su posadili 2400 sadnica crnog bora. 

Bila je to prilika da mlađi naraštaji nauče nešto novo o očuvanju životne sredine, kao i da na opožarenom području vide što jedan požar učini višedesetljetnoj šumi. 

»Budi izviđač, posadi drvo« je slogan već tradicionalne akcije pošumljavanja izviđača iz Mostara. Direktorica Mirhana Strojil je potvrdila da Šumarstvo i Savez izviđača Grada Mostara nastavljaju suradnju i u budućnosti. Zahvalila se svim volonterima, pogotovo najmlađim članovima izviđačke organizacije.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?