Statistika

Vrijednost radova izvedenih u inozemstvu manja za 5,8%

26.11.2016.
u 08:00

Vrijednost izvršenih radova građevinskih tvrtki iz Bosne i Hercegovine u inozemstvu u devet mjeseci ove godine manja je za 5,8 posto nego u istom razdoblju lani. Od ukupne vrijednosti izvršenih radova, 30,6 posto ih se odnosi na objekte visokogradnje, a 69,4 posto na objekte niskogradnje, podaci su Agencije za statistiku Bosne i Hercegovine.

Promatrano po vrsti građevinskih radova, visokogradnja je zastupljena u zemljama Europe, a niskogradnja najviše u zemljama Europe - 78,1 posto, zatim Afrike - 13,2 posto i zemljama Azije - 8,7 posto.

Kada je riječ o vrijednosti novih narudžbi u inozemstvu u trećem tromjesečju, ona je veća za 130,7 posto u odnosu na isto razdoblje prethodne godine, podaci su Agencije za statistiku Bosne i Hercegovine.

Nadalje se navodi kako je vrijednost izvršenih radova u trećem tromjesečju manja za 3,4 posto u odnosu na isto razdoblje 2015. godine. Od ukupne vrijednosti izvršenih radova u trećem tromjesečju ove godine, 38,9 posto ih se odnosi na objekte visokogradnje, a 61,1 posto na objekte niskogradnje.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije