livno

Za 70 vježbenika izdvojit će se 700.000 KM

24.07.2016.
u 08:00

Vlada HBŽ-a je na svojoj 44. sjednici razmatrala prednacrt Zakona o županijskoj Razvojnoj agenciji. Javna ustanova osniva se za obavljanje neprofitabilnih djelatnosti planiranja i upravljanja razvojem i resursima, stvaranje pretpostavki za razvojni poduzetnički ambijent, poticanje razvoja malog i srednjeg poduzetništva, poticanje gospodarske i izravne konkurentnosti, formiranje kreditno-jamstvenog fonda za poticanje i razvitak poduzetništva, a sve u cilju stalnog povećanja zaposlenosti u županiji i unaprjeđenja infrastrukture te kvalitete življenja uopće. Osnivač Agencije je Skupština HBŽ-a, a osnivačka prava i dužnosti uime osnivača obavlja Vlada HBŽ-a s ograničenjima utvrđenim tim Zakonom. Na istoj sjednici donesena je i uredba o utemeljenju Stručne službe za upravljanje razvojem i europskim integracijama. Služba se utemeljuje kao posebna samostalna stručna služba Vlade HBŽ-a sa sjedištem u Livnu, koja obavlja stručne poslove za planiranje, upravljanje razvojem i europskim integracijama. U cilju unapređenja svog rada i razmjenom iskustava Služba će ostvarivati suradnju s odgovarajućim službama drugih županija, Federacije BiH, Republike Srpske i BiH, priopćeno je iz Vlade HBŽ-a.

Na istoj sjednici razmatrano je i usvojeno izvješće o radu Vlada Hercegbosanske županije za 2015. godinu te program rada za 2016. Oba dokumenta upućena su u redovitu skupštinsku proceduru. Vlada je dala ovlasti Ministarstvu gospodarstva da nakon dobivanja mišljenja općinskih vijeća Livna i Tomislavgrada sklopi aneks ugovora o koncesiji za izgradnju i korištenje vjetroparka u cilju proizvodnje el. energije na lokaciji Ivovik u općinama Livno i Tomislavgrad s VE Ivovik d.o.o. Sarajevo. Donesene su i odluke o imenovanju te odluka o raspisivanju javnog natječaja za radna mjesta državnih službenika za 11 rukovodnih radnih mjesta tijela, službi, uprava, agencija, ureda i direkcija Vlade HBŽ-a. Prema odluci, zahtjevi za raspisivanje javnih natječaja u Agenciji za državnu službu - odjelu u Livnu trebaju započeti od 26. kolovoza 2016. godine.

Usvojene su izmjene i dopune odluke o raspodjeli sredstava iz programa utroška sredstava “Potpore zdravstvenim institucijama” kojom se ne mijenja ukupni iznos dodijeljen Zavodu za javno zdravstvo, nego se dio sredstava usmjerava za nabavu vozila za potrebe Županijskog zavoda za javno zdravstvo.

Ministri su donijeli odluku o subvencioniranju linija javnog prijevoza za 2016., na cestovnim pravcima Drvar - Bosansko Grahovo - Livno i Glamoč - Livno u oba smjera od 50% redovite cijene prijevoza.

Sredstva za financiranje troškova prijevoza iz ove odluke planirana su u proračunu HBŽ-a u Ministarstvu gospodarstva u iznosu od 36.000 KM. Usvojen je i program utroška sredstava tekućih transfera “Subvencije za veterinarstvo” u iznosu od 100.000 KM, a koji će se izvršavati tromjesečno sukladno razini ostvarenih prihoda. Iz tekuće pričuve su odobrena sredstva u iznosu od 5000 KM u svrhu pomoći radu Duhovno-humanitarne udruge “Kap ljubavi” iz Tomislavgrada.

Udruženju stočara proizvođača mlijeka i mesa “Feniks” iz Drvara odobren je iznos od 1500 KM kao pomoć za nabavu motora za dva laktofriza od po 300 litara. Tijekom sjednice razmatran je i usvojen prijedlog operativnog plana za provedbu strategije razvoja Hercegbosanske županije od 2016. do 2018. godine.

Iznos od 700.000 KM koristit će se za troškove obavljanja pripravničkog staža za 70 vježbenika koji će taj staž odrađivati u tijelima Vlade Hercegbosanske županije.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije