međugorje

Zadovoljstvo je bilo biti ovdje s hodočasnicima iz cijeloga svijeta

03.03.2018.
u 11:15

Jučer je u Međugorju završila s radom 25. međunarodna duhovna obnova za organizatore hodočašća, voditelje centara mira, molitvenih i karitativnih skupina vezanih uz Međugorje iz cijeloga svijeta. Susret je predvodio međugorski župnik fra Marinko Šakota. Na duhovnim vježbama ove godine bio je nešto manji broj sudionika nego prošlih, a sve zbog loših vremenskih uvjeta, piše Večernji list BiH.

Razmjena iskustava

Program je svakoga dana bio ispunjen molitvom, predavanjima, klanjanjem. Duhovne vježbe završile su susretom razmjene iskustava te svetom misom. Ovom susretu, iako po vrlo hladnom vremenu, nazočilo je 146 sudionika iz 21 zemlje - Italije, SAD-a, BiH, Belgije, Nizozemske, Njemačke, Slovačke, Engleske, Irske, Austrije, Češke, Hrvatske, Švicarske, Španjolske, Rusije, Ukrajine, Letonije, Mađarske, Francuske, Poljske, Meksika… Ova duhovna obnova trajala je pet dana, od 26. veljače do 2. ožujka. Na početku je bilo klanjanje Presvetom Oltarskom Sakramentu. Sudionici su tijekom ove duhovne obnove upoznati s radom Udruge “Marijine ruke”.

Obnova potrebna svima

O radu Informativnog centra “Mir” govorila im je Maja Jerkić, ravnateljica, predsjednica Društva vodiča Marija Mojca Čarapina nazočnima se obratila s osvrtom na rad Društva vodiča za hodočasnike u međugorskoj župi. Marijana Juričić govorila je o radu Ureda za hodočasnike. Sudionici su u molitvi pohodili brdo Križevac te Brdo ukazanja. O duhovnoj obnovi sudionica ovog skupa Lucija Šalov iz Zadra kazala je: - Sedmi put sam na ovoj duhovnoj obnovi koja se u Međugorju održava na međunarodnoj razini. Zadovoljstvo je bilo biti ovdje s hodočasnicima iz cijeloga svijeta. Duhovna obnova svima nam je nužna. Zahvalna sam Bogu i Gospi što sam sudjelovala na ovom susretu koji je bio prožet Božjom riječju. Ova obnova pokazala je kako nas ljubav Božja pokreće. Danas se voditelji hodočasnika iz Međugorja vraćaju domovima. •

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?