Republika Srpska

Zastupnici entitetskog parlamenta o ukidanju izvanrednog stanja

20.05.2020.
u 07:50

Posebna sjednica Narodne skupštine Republike Srpske (RS) na kojoj bi se trebao razmatrati Prijedlog odluke o ukidanju izvanrednog stanja za teritoriju tog bh. entiteta, zakazana je za danas u Banjoj Luci.

Izvanredno stanje uvedeno je početkom travnja uslijed situacije nastale širenjem koronavirusa.

Na predloženom dnevnom redu 13. posebne sjednice je i Prijedlog rebalansa proračuna RS-a za ovu godinu, po hitnom postupku.

Rebalans proračuna  iznosi tri milijarde i 613 milijiuna KM, što predstavlja uvećanje od 188 milijuna KM, odnosno 5,5 posto u odnosu na sredstva planirana proračunskim okvirom za ovu godinu.

Ministarstvu zdravstva povećan je proračun za 29 posto, sa 213,5 na 274,5 milijuna KM, a po osnovi rasta transfera Fondu zdravstvenog osiguranja uslijed pandemije virusa korona.

Zastupnici bi trebali razmatrati i izmjenu Odluke o dugoročnom zaduživanju RS za 2020., koje je sa 315 milijuna povećano na 678 milijuna KM.

Na predloženom dnevnom redu je i potvrđivanje akata koje je donijela entitetska predsjednica Željka Cvijanović za vrijeme izvanrednog stanja, kao i Prijedlog odluke o prihvatanju zaduženja RS prema Svjetskoj banci, za dodatno financiranje projekata registracije nekretnina.

Zasjedanje entitetskog parlamenta bit će održano u konferencijskoj dvorani Vlade RS koja, kako su rekli iz Narodne skupštine, zadovoljava epidemiološke uvjete prouzrokovane virusom korona.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?