Parlament BiH

Zastupnici odbili prijedlog zakona o lijekovima

zastupnicki
29.12.2016.
u 19:15

Zastupnički dom Parlamentarne skupštine BiH nije usvojio danas na sjednici u Sarajevu Prijedlog zakona o izmjeni Zakona o lijekovima i medicinskim sredstvima, u drugom čitanju, čiji je predlagač Vijeće ministara BiH. O ovoj točki danas nije vođena rasprava u Zastupničkom domu, a podršku zakonu tijekom glasovanja uskratili su zastupnici iz Republike Srpske, tako da je usuglašavanje ostavljeno za narednu sjednicu, javlja Srna.  

"Za" su bila 24 zastupnika, 12 je bilo protiv i pet suzdržanih. Ustavnopravno povjerenstvo Zastupničkog doma podržalo je ranije ovaj prijedlog zakona za koji su glasovali Senad Šepić (SDA), Šefik DŽaferović (SDA), Nikola Lovrinović (HDZ) i Damir Arnaut (SBB), dok su protiv bili Momčilo Novaković (NDP) i Lazar Prodanović (SNSD). 

Prijedlogom zakona o izmjeni Zakona o lijekovima i medicinskim sredstvima propisuju se sastav, mandat, način odlučivanja i druge obveze Stručnog vijeća Agencije za lijekove i medicinska sredstva BiH. Ovaj zakonski prijedlog našao se u redovitoj proceduri nakon što su oba doma Parlamentarne skupštine BiH odbila zahtjev Vijeća ministara da on bude razmatran po hitnom postupku. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?