Državno prvenstvo

Zbog prvenstva mažoretkinja u Grudama vlada pozitivno ozračje

bih...grude...24.05.2010...grudske mazoretkinje...foto: pero crnogorac vecernji list
30.04.2016.
u 11:00

“Dok stupam, svijet mi je pod nogama!” - slogan je čija je autorica predsjednica društva Grudske mažoretkinje Marina Zadro. U nedjelju, 1. svibnja, održat će se državno prvenstvo mažoretkinja. Grude su nakon osam godina ponovno domaćin prvenstva, a natjecanje će se održati u sportskoj dvorani Srednje škole u Grudama.

- Svi se stvarno raduju, i ljudi u okolici maksimalno podržavaju ovu manifestaciju i sve ono što društvo Grudske mažoretkinje čini za svoju općinu. Vlada jedno pozitivno ozračje zbog ovog događaja i uistinu možemo biti ponosni na aktualnu situaciju jer ona pokazuje da je prepoznat i rad društva i važnost ovakvih događaja u našim Grudama, kazala je za ‘Večernji list’ Marina Zadro, predsjednica Grudskih mažoretkinja, koje su domaćin ovogodišnjeg prvenstva. Još se ne zna hoće li mažoretkinje iz 11. bh. općina i gradova, njih oko 700, napraviti defile kroz Grude ili će ružno vrijeme, ipak, taj plan pokvariti. - Mi smo ostavili opciju defilea i odlaska u Park hrvatskih velikana i to će se dogoditi ako tih sat vremena od podne do 13 sati prođe u lijepom ozračju. Manifestaciju će svečano otvoriti grudski načelnik Ljubo Grizelj, a s njim će biti i ministrica obrazovanja, znanosti, kulture i sporta u ZHŽ-u Ružica Mikulić, govori nam predsjednica Zadro. Njezine djevojke ovih dana treniraju u različitim prostorijama jer nema slobodnih termina. Ipak, sve će biti spremne dočekati svoje prijateljice iz drugih bh. mjesta i pokazati pred domaćim navijačima što su sve pripremile u prethodnom razdoblju. S obzirom da će se natjecanje održati u jednoj od najsuvremenijih sportskih dvorana u BiH, srednjoškolskoj u Grudama, zasluge idu i Mladenu Leki, ravnatelju škole, koji je svojevremeno bio predsjednik ovog društva. - Ravnatelj Leko je posebno izišao nama ususret i to je nešto što je potrebno istaknuti. On je i sam kazao da mu je čast da se tu održi jedno ovakvo natjecanje i mi mu se zahvaljujemo, govori nam Zadro. Kaže da su najvažniji kotač u funkcioniranju prvenstva volonteri te je istaknula Vijeće mladih Grude koje je i ključni pomagač, a ususret je izišao i fotografski studio Vision art.

Ovim putem Grudske mažoretkinje pozivaju prijatelje, navijače, simpatizere, da budu dijelom ovog važnog događaja te podrže natjecateljske timove. Službeni treninzi počinju već rano ujutro, u 7 sati, dok je svečano proglašenje pobjednika i zatvaranje prvenstva predviđeno od 18 do 18.30 sati.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije