IZBORNI SABOR

Zelenika od subote nije predsjednik Udruge hrvatskih logoraša

'pokbih.....mostar.....mirko zelenika, predsjednik hrvatske udruge logorasa domovinskoga rata u bih.....101007. snimio: darko juka za tekst: jukadark'
Foto: 'DARKO JUKA'
09.01.2014.
u 09:22

Zelenika već godinama ne krije razočarenje ponašanjem hrvatskih političara koji šute o problemima hrvatskih logoraša

U Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače u subotu bi se trebao održati izborni sabor Udruge hrvatskih logoraša Domovinskog rata. Na njemu će se birati novo vodstvo spomenute udruge, a s mjesta predsjednika definitivno odlazi Mirko Zelenika. On je više od desetljeća bio simbol hrvatskih logoraša i vjerojatno najzaslužnija osoba za prokazivanje istine o logorima koje je diljem Bosne i Hercegovine imala Armija BiH. Više puta je svjedočio pred stranim i domaćim sudovima o zločinima koji su počinjeni nad hrvatskim logorašima. Zelenika sada napušta mjesto predsjednika Udruge hrvatskih logoraša zbog razočaranja u rad domaćeg pravosuđa koje još uvijek negira postojanje logora koje je imala Armija BiH.

Također, Zelenika već godinama ne krije razočarenje ponašanjem hrvatskih političara koji šute o ovome problemu, te koji godinama nisu u stanju aktualizirati pitanje logora Armije BiH i stradanja Hrvata u tim logorima. Definitivnu odluku o odlasku s dužnosti Zelenika je donio nakon nedavnog sastanka s glavnim bh. tužiteljem Goranom Salihovićem koji nije imao dovoljno ni vremena ni strpljenja da sasluša sve ono što je izaslanstvo hrvatskih logoraša imalo za reći. Iako se još uvijek ne zna tko će biti nasljednik Mirka Zelenike na mjestu predsjednika, očekuje se kako će se ipak raditi o osobi koja dolazi s područja srednje Bosne. Također, očekuje se kako će spomenuta udruga nastaviti raditi i ukazivati na zločine koji su počinjeni nad Hrvatima i zlostavljanja, torture koje su proživjeli hrvatski logoraši u BiH. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije