ODLUKA

Zelenika odlazi s mjesta predsjednika Udruge logoraša

'pokbih.....mostar.....mirko zelenika, predsjednik hrvatske udruge logorasa domovinskoga rata u bih.....101007. snimio: darko juka za tekst: jukadark'
Foto: 'DARKO JUKA'
05.12.2013.
u 09:23

Danas, kada se logorašima mijenjaju okolnosti stradavanja, kada Tužiteljstvo BiH tvrdi kako Armija BiH nije imala logore, nego sabirne centre, Zelenika je odlučio kako se više ne može boriti s “vjetrenjačama”

- Nakon sastanka s glavnim državnim tužiteljem Goranom Salihovićem informirao sam svoje najbliže suradnike kako odlazim s dužnosti predsjednika Udruge hrvatskih logoraša Domovinskog rata. Dovoljno dugo sam bio na ovoj dužnosti, a smatram kako i nema potrebe djelovati u ovakvim uvjetima - govori nam na početku razgovora, uz očitu dozu gorčine, Mirko Zelenika.

Veliko razočaranje

Upravo je on skoro zadnja dva desetljeća bio prvi glas hrvatskih logoraša u BiH. Danas, kada se logorašima mijenjaju okolnosti stradavanja, kada Tužiteljstvo BiH tvrdi kako Armija BiH nije imala logore, nego sabirne centre, Zelenika je odlučio kako se više ne može boriti s “vjetrenjačama”. - Rekao sam i Salihoviću kako može slobodno, što se mene tiče, logor muzej u Jablanici nazvati i Westinom ili Holiday Innom. Ja ću uvijek znati da sam bio u logoru i tko nas je maltretirao, prebijao, ubijao - poručuje Zelenika. On nije samo ogorčen na Tužiteljstvo BiH, Federalno ministarstvo za pitanje branitelja i ministra Zukana Heleza, nego i na hrvatsku politiku u BiH. Kaže kako sve ove godine logoraši nisu imali niti jednog hrvatskog političara koji bi isticao njihove interese u Parlamentu i drugim državnim ili entitetskim institucijama, što smatra sramotnim i nedopustivim.

- U mome rješenju više ne stoji da sam bio u logoru, Helez nam je svima promijenio okolnosti stradavanja. Gdje su ti naši parlamentarci da brane poziciju hrvatskih stradalnika? Zašto nisu dizali svoj glas kada se to radilo - pita se Zelenika.

Izborni sabor

Trenutno je u fazi organiziranja izborni sabor Udruge hrvatskih logoraša Domovinskog rata. Zelenika, još uvijek predsjednik Udruge, nada se kako će pripreme biti završene uskoro i kako će sabor biti održan do Božića. - Želim što prije zaključiti ovu priču. Ne znam tko će biti novi predsjednik, o tome će odlučivati članovi Udruge - zaključio je Zelenika koji i danas kao svjedok po raznim sudovima u Bosni i Hercegovini svjedoči o strahotama logora koje je doživio i preživio prije 20 godina.

Ključne riječi

Komentara 1

VE
verakruz
10:30 05.12.2013.

Hrvatskim političarima je jedino važna njihova dobro plaćena fotelja! Njih ne zanimaju ni Hrvatski stradalnici Domovinskog rata , niti sav ostali raspamećeni i pokradeni Hrvatski narod. Njih zanima samo njihova i dobrobit njihovih bližih potomaka. Evidentna izdaja na djelu! Kaoo uostalom i u Republici Hrvatskoj...

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije