KORISNI SAVJETI

Znate li kako se peru tenisice? Kada smiju u perilicu, a kada ne

Dreamstime
15.02.2022.
u 18:10

Kako biste bili sigurni da se tenisice neće oštetiti, možete koristiti i vrećicu za pranje tenisica

Kožne ili antilop tenisice ne idu u perilicu, jer postoji velika opasnost od oštećenja. Ali, platnene, pamučne ili traper cipele nisu problem.

Kako oprati tenisice u perilici rublja

Prvo morate skinuti vezice s obje tenisice i, ako je potrebno, uloške. Vezice možete staviti u vrećicu za osjetljivo rublje zajedno sa čarapama. Zatim četkom za cipele uklonite prljavštinu, blato, lišće i sve ostalo. Nakon toga tenisice stavite u perilicu, u jastučnicu ili u vrećicu za osjetljivo rublje. Savjet - nikada ih nemojte prati same jer će udarati od bubanj, nego dodajte dva, tri ručnika, prenosi 24sata.hr

Kako biste bili sigurni da se tenisice neće oštetiti, možete koristiti i vrećicu za pranje tenisica. Ove vrećice od poliestera će ih zaštititi, a vezice se neće izgubiti u perilice rublja.

Kada perete tenisice u perilici, ona mora biti namještena na program za osjetljivo rublje, na niskoj temperaturi (preporučljivo je na 30 stupnjeva), piše LifeHack.

Nakon pranja ih ne stavljajte u sušilicu ni preblizu izvora topline jer ih drži ljepilo koje bi se moglo oštetiti.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije