sastanak

Zvizdić - Peihua : Unaprijediti suradnju u svim oblastima

21.09.2017.
u 14:19

Predsjedatelj Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić i njegov zamjenik, ministar trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović, sastali su se danas u Sarajevu sa izaslanstvom Narodne političke konsultativne konferencije NR Kine (CPPCC)  koju je predvodio potpredsjednik Ma Peihua i koji je predsjedatelju Zvizdiću prenio pozdrave predsjednika Vlade NR Kine Wen Jiabaoa. 

Razgovarali su o bilateralnim odnosima i suradnji dviju država. Suglasili su se da su odnosi  BiH i NR Kine dobri i prijateljski  i izrazili  spremnost da  ih i u idućem razdoblju treba unapređivati i proširivati.

Razgovarali su i o realizaciji velikih privrednih projekata, kao i o nastavku suradnje posebno u oblastima ekonomije, poljoprivrede, obrazovanja, kulture i turizma. Izraženo je uverenje da je  u idućem razdoblju potrebno nastaviti ostvarivati veću trgovinsku razmjenu. Govorili su i o važnosti inicijative Jedan pojas – jedan put i naglasili su potrebu unaprieđivanja suradnje u okviru formata Kina + 16. 

Predsjedatelj Zvizdić je rekao da je u završnoj fazi procedura ukidanja viza za kineske građane i da u idućem razdoblju Bosna i Hercegovina planira da bude domaćin konferencije o turizmu na kojoj bi prisustvovali ministri turizma koji su članovi grupe Kina +16.

Sastanku je prisustvovala  veleposlanica NR Kine u BiH Chen Bo, priopćeno je iz Vijeća ministara BiH. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?