PARAGVAJ - ŠPANJOLSKA 0:1

Villa i Casillas odveli “furiju” u prvi polufinale!

Španjolska Paragvaj (1)
Foto: Reuters
1/10
03.07.2010.
u 22:25

U 83. minuti Pedro je pogodio vratnicu, lopta se odbila do Ville, koji je uz pomoć obje vratnice zatresao mrežu.

Pogotkom Davida Ville u 83. minuti, petim na ovome turniru, Španjolska je prvi put u povijesti dohvatila polufinale na SP! Španjolci su svladali Paragvaj 1:0, u utakmici koju ćemo pamtiti po dva neiskorištena 11-erca i velikoj obrani Ikera Casillasa u 89. minuti, kad je zaustavio loptu nakon udarca Santa Cruza... Španjolska će u polufinalu igrati u srijedu protiv goropadne Njemačke.

Vrlo su oprezno Paragvajci i Španjolci ušli u dvoboj velikog uloga. I u takvom “ziheraškom” nogometu, bilo je malo prilika pred vratima u prvih 45 minuta. Nismo vidjeli ni jedan “zicer”, a po dvije su polu-zgode imali i jedni i drugi. Paragvaj je čak i zabio gol (40. minuti (Cardozo), no poništen je zbog zaleđa.

U nastavku je utakmica živnula, obje su momčadi krenule ofenzivnije, a ono što se zbilo u razmaku od 58. do 62. minute, još nije viđeno na svjetskim prvenstvima! Bila su dosuđena dva 11-erca, ali nismo vidjeli ni jedan pogodak!

Najprije je španjolski branič Piquet po cijelom 16-ercu povlačio Cardosa i sudac Batres opravdano je dosudio 11-erac. Cardoso je snažno opalio ljevicom, a vratar Iker Casillas uhvatio je “živu loptu”, fantastično je zaustavio loptu!

I već u protunapadu, vidjeli smo 11-erac za Španjolsku! David Villa pobjegao je Alcarazu, Paragvajac se “naslonio” na Villu i Batres je jedva dočekao da dosudi i drugi 11-erac! Xabi Alonso je zabio gol, ali sudac je ponovio izvođenje, jer su neki igrači ranije utrčali u kazneni prostor!

Zanimljivo, taj kriterij nije primijenio dvije minute ranije na suprotnoj strani. Alonso je promijenio stranu, Villar je obranio i odbio loptu, na koju je natrčao Fabregas, vratar Villar ga je srušio, ali novog 11-erca nije bilo, iako je ovo bio očitiji prekršaj za najstrožu kaznu od onoga na Villi!

Odluka je stigla u 83. minuti - Iniesta je gurnuo u šansu Pedra, ovaj je pogodio vratnicu, lopta se odbila do Ville, koji je također uzdrmao vratnicu, lopta je po crti šetala do druge vratnice i od nje se odbila u mrežu!

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije