ZAŠTO IGRAJU?

Zbog brojnih otkaza upitna svrha susreta s Meksikom

\'New Manchester City signing Edin Dzeko (right) and Manchester City Football Administrator Brian Marwood (left) in the stands  Photo: Press Association/Pixsell\'
PA/Pixsell
08.02.2011.
u 09:26

Nakon Džeke, Rahimića, Begovića i Ibričića, dolazak u Atlantu otkazao i Nadarević

Nakon Edina Džeke, Elvira Rahimića, Asmira Begovića i Senijada Ibričića, dolazak u Atlantu, na prijateljski meč protiv Meksika, koji je na programu 9. veljače, otkazao je i stoper turskoga Eskisehirspora Safet Nadarević. Razlog njegova nedolaska je ozljeda koju je, navodno, dobio u susretu turske lige protiv Galatasaraya.

Gdje su ofanzivci?

Njegovim otkazom, izbornik nogometne vrste BiH Safet Sušić na raspolaganju ima tek 16 igrača, od kojih su većina defanzivci. Tek su Pjanić, Misimović, Salihović i Medunjanin, te Ibišević i Muslimović ofanzivni igrači, pa će Sušić morati improvizirati ako bude želio promijeniti nešto u veznom redu ili napadu. Podsjetimo, od 22 pozvana, na popisu su ostali Kenan Hasagić (Istanbul BB), Ibrahim Šehić (Željezničar), Emir Spahić (Montpellier), Boris Pandža (Mechelen), Muhamed Subašić (Olimpic), Ognjen Vranješ (Krasnodar), Adnan Mravac (Westerlo), Muhamed Bešić (HSV), Mensur Mujdža (Freiburg), Zvjezdan Misimović (Galatasaray), Miralem Pjanić (Lyon), Sejad Salihović, Vedad Ibišević (Hoffenheim), Senad Lulić (Young Boys), Haris Medunjanin (Maccabi Tel Aviv) i Zlatan Muslimović (PAOK).

Tek u Atlanti prava slika

- Meksiko je izuzetno jak protivnik i ovo će biti odlična provjera za nas, smatra naknadno pozvani vratar Željezničara, Ibrahim Šehić, koji je tek jučer otputovao preko Frankfurta prema Atlanti.

- Nisam u situaciji da mogu birati utakmice, ali i da jesam, nikad ne bih odlučio propustiti neko od okupljanja reprezentacije. Istina, Atlanta je jako daleko i razumijem ako neki igrači ne mogu doći, naglasio je vratar bh. vrste Ibrahim Šehić.

Spomenimo da će Sušić tek po dolasku u Atlantu znati s kojim igračkim kadrom raspolaže, tako da nije isključeno da ostane bez još nekolicine igrača, koji su kroz medije najavljivali mogući nedolazak na okupljanje. Nakon svega se postavlja pitanje svrhe meča protiv Meksika.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije