SRBIJANSKI MEDIJI

Zbog nove žalbe kapetan Dragan neće u Hrvatsku do 2012.?

kapetan Dragan
AFP/PIXSELL
12.02.2011.
u 09:07

Kapetana Dragana Hrvatska traži zbog ratnih zločina nad civilima i ratnim zarobljenicima na kninskom području

Dragan Vasiljković, zvani Kapetan Dragan, u zatvoru Silverwater u Australiji već devet mjeseci čeka na odluku ministra unutarnjih poslova Australije o izručenju Hrvatskoj, a posljednje informacije iz te zemlje kažu da bi se taj postupak mogao oduljiti i do 2012., pišu beogradske Večernje novosti. Kako Novosti doznaju, o novoj žalbi Danijela Snnedena - kako je u Australiji, čije državljanstvo također ima, poznat bivši vođa "knindži" i humanitarac - u Federalnom sudu neće biti raspravljano barem do kolovoza, a ukoliko suci odluče da saslušanje prebace sudskom Vijeću, ono se ne može sastati prije studenog.

Kapetan Dragan kojeg Hrvatska traži zbog ratnih zločina nad civilima i ratnim zarobljenicima na kninskom području, uhićen je 12. svibnja prošle godine, nakon opsežne akcije koja je trajala puna 43 dana. Tada se Vasiljković od australijskih federalaca skrivao na jednom brodu usidrenom u luci u gradu Yamba, na istoku zemlje, podsjećaju Novosti.

- Iako Australija do sada nije izručivala svoje državljane, Federalni sud je donio odluku kako Kapetan Dragan treba biti izručen Hrvatskoj. Ovu odluku, ipak, mora "blagosloviti" ministar unutarnjih poslova Brendan O'Connor, ali on to do sada nije učinio, čekajući okončanje svih sudskih postupaka, pišu Večernje novosti.

Vasiljkovićeva supruga Nada Lukić požalila se australijskim medijima, što su prenijeli i oni u Srbiji, na teške uvijete u zatvoru zbog nesnosnih vrućina.

 - Tražio je ventilator od uprave, ali ga nije dobio. Imao je samo bočicu s vodom, kojom je polijevao zidove i pod, kako bi napravio malo svježine. Povremeno mu uopće ne dozvoljavaju izlazak iz ćelije, a uskraćuju mu pravo i na petominutni telefonski razgovor - jada se Nada Lukić.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?