EUROBASKET JUNIORA

Žganec i Marinelli slomili Ruse 
i odveli Hrvatsku u polufinale

'Eurobasket1_nnn_spo_260713'
Fiba
27.07.2013.
u 09:38

Vrlo važni igrači hrvatske vrste U-18 od ostalih su mlađi dvije (Lovro Mazalin), odnosno godinu dana (Marko Arapović)

Predvođeni svestranim i spretnim centrom Karlom Žganecom (15 koševa, 11 skokova, četiri osvojene lopte i tri asistencije) i uz dosad najbolju partiju prvog razigravača Paola Marinellija (20 koševa, 9 asistencija), hrvatski juniori nadjačali su ruske vršnjake (82:72) i plasirali se u današnji polufinale Eurobasketa. A ondje će se namjeriti na boljega iz četvrtfinalnog dvoboja domaćina Letonije i susjeda im Litve.

Izbornik Ante Nazor cijelo je prvenstvo čekao Marinellija i izgleda da ga je dočekao. Već protiv Italije, u "biti ili ne biti" utakmici za četvrtfinale, bio je dobar (7 asistencija), a protiv Rusa vrlo dobar. Kao da je odlučio biti najbolji kada je najvažnije za sudbinu njegove družine.

Naš najbolji igrač svakako je Žganec (205 cm), momak velike igračke inteligencije, dok je u ovom sastavu najperspektivniji novopečeni cedevitaš Lovro Mazalin (16). No on je još kadet pa bi na idućem kadetskom Eurobasketu trebalo pokazati svoju individualnu dominaciju.

Naša je vrsta loše startala (tri poraza u šest utakmica) i zbog kasnog dolaska Gabrića, Gulama i Bošnjaka od kojih su barem dvojica (Gulam, Bošnjak) posve nepotrebno popunjavala klupu reprezentacije koja je igrala na SP-u igrača do 19 godina.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije