MOSTAR

Zgrada Vlade FBiH uskoro će dobiti i urbanističku dozvolu

varsavska (1)
Patrik Macek/Pixsell
14.10.2010.
u 08:06

Vrijednost objekta koji će se graditi na lokaciji nekadašnjeg hotela Hercegovina iznosi tri milijuna maraka, idejno riješenje već je napravljeno, a slijedi izrada glavnog projekta

Zgrada federalne Vlade koja će biti izgrađena u Mostaru, uskoro bi trebala dobiti urbanističku dozvolu. Prema riječima Danice Petrović, šefice Odjela za građevinske poslove pri Federalnoj službi za zajedničke poslove, ističe da trenutačno posjeduju dozvolu za uklanjanje devastiranih objekata koji se nalaze na lokaciji na kojoj je predviđena izgradnja ovog objekta.

“Proces dobivanja urbanističke dozvole još je u tijeku, a očekujemo je uskoro”, navodi Petrović. Iako bi zgrada trebala biti napravljena na lokalitetu za koji još uvijek nisu riješeni imovinsko-pravni odnosi, Petrović ističe kako to nije kočnica za dobivanje urbanističke dozvole. “Urbanistička dozvola nam treba kako bismo mogli krenuti u izradu konačnog projekta ove zgrade, nakon čega slijedi raspisivanje natječaja”, navodi Petrović. Kada je u pitanju sam budući izgled zgrade federalne Vlade u Mostaru, naglasila je da će to biti poznato nakon dobivanja urbanističke dozvole, ali da, prema njezinu mišljenju, ne bi trebalo biti velikih odstupanja od idejnog projekta, jer je isti već bio pred nadležnom komisijom Grada Mostara koja se složila s napravljenim rješenjem. Prema izrađenom idejnom riješenju, zgrada Vlade će se rasprostirati na 10.000 četvornih metara. Isti će se nalaziti na mjestu devastiranog hotela Hercegovina te nekadašnje upravne zgrade starog željezničkog kolodvora, koja je protekle godine prenesena u vlasništvo Vlade.

Za sam hotel Hercegovina federalna Vlada je izdvojila tri milijuna maraka. Novo zdanje koje će se rasprostirati na 10.000 četvornih metara bit će u visini nedalekog hotela Ero, a ispod cijele zgrade prostirat će se podzemna garaža. U novu zgradu Vlade u Mostaru bit će smješteno pet ministarstava koja imaju sjedište u Mostaru, potom dvorane, kabineti i prostor za sjedište ostalih direkcija, uprava federalne razine vlasti, koje su smještene u Mostaru. Postojeći objekt Vlade FBiH u Mostaru najvjerojatnije će prepusti Gradu Mostaru.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?