istražitelji:

Air Franceov zrakoplov je 2009. pao u Atlantik zbog greške pilota

'Brazilian Navy sailors pick up a piece of debris from Air France flight AF447 out of the Atlantic Ocean, some 745 miles (1,200 km) northeast of Recife, in this handout photo distributed by the Navy J
AFP/Pixsell
05.07.2012.
u 15:25

Piloti su napravili niz pogrešaka i krivo su reagirali na tehničke probleme koji su se pojavili na letu iz Rio de Janeira za Pariz

Niz pogrešaka pilota i pogrešna reakcija na tehničke probleme uzrok su pada Air Franceovog zrakoplova na letu 447 koji se srušio u Atlantski ocean 2009. godine, a u kojem je poginulo 228 osoba, objavili su francuski istražitelji, javlja CNN.

Uzroci nesreće objavljeni su tri godine nakon stravičnog pada zrakoplova u Atlantik. Ranije je francuski Ured za istrage i analizu (BEA) rekao kako su podaci pokazali da je zrakoplov koji je letio iz brazilskog Rio de Janeira za Pariz pao jer su zračni senzori za brzinu pokazivali netočne informacije, no postojale su i brojne druge teorije.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije