SVEČANOST

Akademska zajednica bogatija za 335 diplomanata

diplome
Foto: Zoran Grizelj
1/5
16.11.2013.
u 09:15

Na svečanom činu promocije dodijeljene su diplome profesorima, novinarima, socijalnim radnicima, bibliotekarima, PR menadžerima, ali i prvostupnicima te magistrima struke

Jučer je u Hrvatskom domu Herceg Stjepan Kosača u Mostaru bilo iznimno svečano. Slavilo je 335 mladih ljudi koji su od jučer postali akademski građani. Još sretniji su bili njihovi roditelji i prijatelji koji nisu htjeli propustiti slavlje svojih najbližih.

Vrijeme je za slavlje

-Imate razloga, veselite se! Studij je iza vas. Zapamtite da su vam vrata Sveučilišta uvijek otvorena i slobodno pokucajte na njih, rekao je pomoćnik rektorice prof. Vojo Višekruna, pozdravljajući slavljenike ispred Rektorata.

I dekan Zoran Tomić govorio je biranim riječima o diplomantima, nije zaboravio ni njihove profesore, a posebice roditelje kojima je čestitao tvrdeći kako su dali sve od sebe pa i više, naglašavajući da je to normalno kada se radi o vlastitoj djeci. - Mi vam ih vraćamo žive, zdrave i obrazovane. Vaša vlastita odluka je bila da uspijete i učinili ste to. Ali to je tek pola puta. Nastavite raditi i učiti i usavršavati se i ne postoji zamka iz koje nećete naći izlaz. Budite ispred vremena, barem malo, rekao je dekan Tomić.

Svečana dodjela diploma

Naravno, kakva je svečanost bez glazbe? Sveučilišni akademski zbor oduševio je prepunu dvoranu, što su pokazali dugim pljeskom.

Nakon što je diplomantica Emilija Pavličević uime, sada već bivših, studenata zamolila dekana da im dodijeli diplomu, a dekan rekao da su to pravo stekli, uslijedila je prisega, a potom i svečanost koju su godinama čekali.

Jedan po jedan, iz ruku dekana, naravno uz čestitke, primao je diplome a potom su pohrlili u zagrljaj svojim najmilijima. Samo na ovoj svečanoj promociji, dodijeljeno je 335 diploma, od čega 53 diplome po starom programu, 175 diploma prvostupnicima te 107 diploma magistrima struke. Ovaj iznimni akademski događaj uspješno je vodio Veselko Čerkez.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?