Danas sa Španjolcima

Alilović: Igramo vrhunski, furija se mora plašiti nas

'Croatia\'s Damir Bicanic (l) and Hungary\'s Szabolcs Szollosi during 23rd Men\'s Handball World Championship preliminary round match.January 15,2013. Foto © nph / Acero) *** Local Caption ***'
'nph / AlterphotosNordPhoto/PIXSELL'
19.01.2013.
u 13:33

U osmini finala na suprotnim stranama mogli bi biti Slavko Goluža i Nenad Kljaić koji vodi Saudijsku Arabiju. Njih su dvojica nakon SP-a u Švedskoj razmijenila dosta groznih rečenica

Nakon točno tjedan dana došli smo do kraja igranja u skupini na Svjetskom rukometnom prvenstvu. Došli smo do utakmice sa Španjolcima, do utakmice u kojoj pobjednik osvaja prvo mjesto i puno, puno lakši ždrijeb. Čak bismo se usudili reći da će pobjednik ove utakmice sigurno igrati u polufinalu. Naime, pobjeda u osmini finala donosi Bjelorusiju. Doduše, priliku ima i reprezentacija Saudijske Arabije koju s klupe vodi naš trener Nenad Kljaić.

Kasni termin nije dobar

Ipak, teško je vjerovati da bi se \"Kljun\" mogao ugurati među 16. Zamislite kakva bi to bila priča da u osmini finala na suprotnim klupama sjede Slavko Goluža i Nenad Kljaić koji su nakon Svjetskog prvenstva u Švedskoj prije dvije godine izmijenili podosta groznih rečenica.

– Igramo sve bolje i bolje. Igramo strašnu obranu, igramo vrhunski rukomet i sigurno da imamo razloga biti optimisti uoči večerašnje utakmice – istaknuo je Mirko Alilović koji je uhvatio dobru formu na  prethodne četiri utakmice.

Našim rukometašima nisu odgovarale utakmice koje su počinjale u 21.15 sati.  

– Da, dosta su nam ti termini poremetili ritam. Nakon tih kasnih utakmica u hotel smo dolazili oko jedan u noći.

Treba li se bojati Španjolske?

– Ne. Nisu oni Francuzi ili Danci. Ali igraju za sada dobro. \"Guslaju\" do pogotka. Imaju oni puno svojih slabosti, a mi imamo još puno svojih prednosti. Oni su favoriti samo zato što igraju pred 12.000 svojih navijača. Bez obzira na sve, imam veliko povjerenje u našu čvrstu obranu.

No treba razmišljati i o tome što ako smo drugi. To nikako ne bi bilo dobro jer u osmini finala igramo sa Srbijom, Slovenijom ili Poljskom, a sve su to reprezentacije koje su nas i te kako znale namučiti prijašnjih godina.

Optimistični Rutenka

– Mene te reprezentacije ne zabrinjavaju. Ovako kako igramo obranu, njih se uopće ne bojim. Oni se trebaju bojati nas.

Dobro, ali nas u slučaju drugog mjesta u skupini, a prođemo li osminu finala, čekaju Francuzi.

– Bit će šteta što će netko od te dvije reprezentacije ispasti iz borbe za medalje. Sto posto sam uvjeren da će Španjolska pobijediti večeras Hrvatsku, a to znači da ćemo s njima igrati u osmini finala. E, neće im biti lako – rekao je Šiarei Rutenka, najbolji igrač Bjelorusije, inače igrač Barcelone.

A Mirko se pak sjajno osjeća u Španjolskoj.  

– Lijepo mi je ovdje. Znam dobro španjolski jer sam godinama branio u Leonu – zaključio je Alilović.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije