Italija

Berlusconi: Tužit ću državu

Za Berlusconija
09.02.2011.
u 15:01

Zatražen proces protiv premijera Berlusconija za kaznena djela zloupotrebe položaja i maloljetničke prostitucije

RIM – Milansko tužiteljstvo uputilo je danas sucu za preliminarnu istragu zahtjev da se po hitnom postupku pokrene sudski proces protiv premijera Silvija Berlusconija za kaznena djela zloupotrebe položaja i maloljetničke prostitucije. Berlusconi odgovara kako je riječ o „neutemeljenim optužbama“, te kako će tužiti državu. Tužitelji na 782 stranice iznose detalje i transkripte telefonskih razgovora u slučaju Ruby, kako je nazvan po nadimku marokanske djevojke Karime Rashida El Mahroug koja je kao maloljetnica bila na zabavama u vilama premijera, te naglašavaju kako „postoji jasni dokazi“ za pokretanje procesa.

Berlusconi je, na današnjoj konferenciji za novinare u Palači Chigi, sjedištu vlade, kazao kako “milanski tužitelji krše zakon, idu protiv Parlamenta, jer nemaju ovlasti za pokretanje procesa” protiv premijera. Istraga koju su vodili milanski tužitelji je „sramotna i odvratna, tužit ću državu i tražiti odgovornost tih sudaca“, rekao je Berlusconi. Cilj milanskih tužitelja je „da me medijski oblate, ali ja nisam zabrinut za sebe, bogat sam i ostatak života mogu provesti gradeći bolnice za djecu u svijetu“, rekao je Berlusconi, te najavio kako će njegova vlada donijeti zakon prema kojem će biti moguće tražiti „odgovornost tužitelja“ za neopravdane optužbe.  

Šef milanskog tužiteljsta, Edmondo Bruti Liberati, iznosi kako je sve za pokretanje optužnice protiv Berlusconija učinjeno s velikom pažnjom i uz detaljne analize.

Sada milanska sutkinja za preliminarnu istragu, Cristina Di Censo, treba u roku od pet dana odlučiti može li se po hitnom postupku pokrenuti proces protiv Silvija Berlusconija. Spočitava mu se kazneno djelo zloupotrebe položaja jer je telefonski intervenirao u policijskoj postaji u Milanu kako bi se pustilo Ruby, koju su policajci priveli zbog krađe. Drugo kazneno djelo koje se spočitava Berlusconiju je maloljetnička prostitucija, jer je Ruby bila na zabavama koje je priređivao u vilama dok je još bila maloljetna, te joj je davao i novce.

Ispred milanskog tužiteljstva danas su manifestanti davali potporu Berlusconiju (na slici).

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?