Italija

Berlusconiju 118 milijuna eura od dionica

Barbara Berlusconi i Pato
26.02.2011.
u 11:00

Berlusconijeva djeca su također dobila milijunske dividende od tvrtki u njihovu vlasništvu

RIM – U kriznoj 2010. godini Silvio Berlusconi je od svojih tvrtki dobio 118 milijuna eura dividende. Od tvrtki Mediaset, Mediolanum i ostalih pod kontrolom Fininvesta, dinastija Berlusconi iz Arcorea je dobila 165,6 milijuna eura od dionica, a dakako najveći dio torte otišao je u džep premijeru. Unutar Fininvesta ima sedam holdinga (nazivaju se po brojevima Prima, Seconda, Terza, Quarta, Quinta, Ottava i Quattordicesima, prvih pet ide po redu, pa je onda preskočen broj sedam, te se od osmog ide na četrnasti broj) od kojih su četiri od Silvija Berlusconija, a tri su naslovljena na njegovu djecu.  

Tako je njegova najstarija kčerka Marina Berlusconi koja kontrolira četvrti holding (Holding Quarta) dobila nešto više od 12 milijuna eura, premijerov sin Piersilvio se sa petiom holdingom (Holding Quinta) morao zadovoljiti sa samo 5 milijuna eura dividente, dok troje djece iz premijerova drugog braka, onoga s Veronicom Lario, koja je zatražila rastavu, Barbara, Eleonora i Luigi su sa njihovim 14-tim holdingom (Holding Quattordicesima) dobili ukupno 30 milijuna eura, odnosno po deset za svakoga.  

I 2011. se za Berlusconijeve predviđa uspješnom, pa bi na početku 2012. Dinasty iz Arcorea mogla u svoje blagajne staviti više od 200 milijuna eura. Silvio Berlusconi je upravo osnovao još jednu tvrtku nazvavši ju Tauris, u najmanju ruku čudno, ako se zna da ono dolazi iz starogrčke tragedije. “Ifigenija na Tauridi”, a grčki je naziv “Iphigenia en Taurois”, je drama koju je u petom stoljeći prije Krista napisao Euripid.

Barbara Berlusconi (26) se razišla od dugogodišnjeg dečka Giorgija Valaguzze (32) s kojim ima dva sina, Alessandra i Edoarda, te je ovih dana viđena u društvu sa brazilskim nogometašom Milana Alexanderom Rodriguesom da Silvom, poznatijim po imenu Pato. Bili su zajedno u jednom restoranu, a slike je objavio tjednik Novella 2000.

Osim bogatstva u novcu dinastija Berlusconi je, dakle, bogata i gosipom. Silvio Berlusconi sa svojim zabavama u vilama s djevojkama, kčerka pušta oca njezine djece za zabave s nogometašem itd. Kao u američkim tv-serijama na zadovoljstvo talijanskih medija.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?