Sastanak

BiH je europska zemlja i ne može ostati izvan integracijskih procesa

Sastanak
16.08.2013.
u 11:29

Kao apsolutni prioriteti za odblokiranje euroatlantskog puta BiH istaknuta je provedba presude Europskog suda za ljudska prava u predmetu 'Sejdić i Finci'

Predsjednik SDA i dopredsjedatelj Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Sulejman Tihić sastao se s Jonathanom Mooreom, direktorom Ureda za središnju i južnu Europu u State Departmentu, te su razgovarali o aktualnoj političkoj i ekonomskoj situaciji u Bosni i Hercegovini. Kao apsolutni prioriteti za odblokiranje euroatlantskog puta naše zemlje još jednom su istaknuti provedba presude Europskog suda za ljudska prava u predmetu \'Sejdić i Finci\' te rješavanje uknjižbe vojne imovine. Dužnost izabranih dužnosnika je da bh. građanima osiguraju zaštitu svih ljudskih prava i sloboda u skladu s demokratskim standardima, a BiH je europska zemlja i ona ne može ostati izolirana od Europe i izvan standarda koji u njoj vrijede. Zato nitko nema pravo blokirati euroatlantski put Bosne i Hercegovine i njene građane lišava njihovih ljudskih prava, rečeno je tijekom ovog razgovora. Konačno rješenje statusa Mostara također je navedeno kao važno za budućnost BiH.  Lider SDA ovom prigodom ponovio je opredijeljenost SDA da sudjeluje u procesima traganja za najboljim rješenjima i odblokiranju euroatlantskog puta Bosne i Hercegovine.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?