Službeni susret

Boris Tadić svečano dočekao Josipovića u Beogradu

josipović
Nel Pavletić/PIXSELL
Autori: Jasmina Popović, A.Be./VLM
18.07.2010.
u 10:53

Ispred Palate Srbije svečani doček priredio mu je kolega Boris Tadić. U delegaciji koja je dočekala našega predsjednika bili su i zamjenik premijera Ivica Dačić te potpredsjednik Vlade Srbije Božidar Đelić.

Predsjednik Hrvatske Ivo Josipović doputovao je u svoj prvi službeni posjet Beogradu. Ispred Palate Srbije svečani doček priredio mu je kolega Boris Tadić. U delegaciji koja je dočekala Josipovića bili su i zamjenik premijera Ivica Dačić te potpredsjednik Vlade Srbije Božidar Đelić, javljaju mediji u Srbiji. Dvojica predsjednika uskoro će održati konferenciju za medije.

Nestali, kulturno blago, granice, manjine i povratak izbjeglih Srba bit će ključne teme na razgovorima između hrvatskog predsjednika Ive Josipovića i njegova domaćina u BEogradu.

Dvodnevni službeni posjet Srbiji predsjednik Josipović će iskoristiti i za obilazak Subotice u kojoj žive Hrvati, a susrest će se i srbijanskim premijerom te Srbima koji su u procesu povratka u Hrvatsku.

Pitanje Kosova najvjerojatnije se neće otvarati tijekom razgovora jer su se dvojica predsjednika već na prijašnjim susretima složila da se oko toga ne mogu složiti.

Bit će, međutim, razgovora o zajedničkoj borbi protiv organiziranog kriminala što se vidi i iz intervjua koji je predsjednik Josipović dao beogradskom Blicu i u kojem kaže da bi se trebala donijeti odluka o oduzimanju imovine kriminalcima i u drugim zemljama.

Da je riječ o posjetu s posebnom političkom težinom i zatopljenju odnosa između Srbije i Hrvatske, vidi se i iz poteza srbijanskog predsjednika Tadića koji je za ponedjeljak navečer u lijepom restoranu na kalemegdanskoj tvrđavi najavio koktel na koji je pozvao kulturno-umjetničke i medijske djelatnike i iz Hrvatske.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?