čudesan napredak

Brazilka rođena bez jezika progovorila nakon 23 godine

Josip Šimunić
Foto: Pixsell
1/2
16.01.2013.
u 14:43

Iako je nedostatak jezika anomalija koja izaziva smrt, Brazilka Auristela Viana da Silva uspjela je preživjeti, a danas, nakon 17 godina terapije, može žvakati hranu i izražavati se.

Brazilka Auristela Viana da Silva rođena je prije 23 godine i to bez jezika, no nedavno je zahvaljujući ekipi stručnjaka progovorila. Da Silva je bila podvrgnuta dugom liječenju koje je vodio terapeut Federico Sales, javlja terra.com. Upravo je on obavijestio javnost o nevjerojatnom napretku koji je djevojka iskazala.

Iako je nedostatak jezika anomalija koja izaziva smrt, Auristela je uspjela preživjeti, a danas, nakon 17 godina terapije, može žvakati hranu i izražavati se. Djevojka za oporavak može zahvaliti majci koja ju je podupirala te joj pomagala sve te godine. Dvadesettrogodišnjakinja sada vodi relativno normalan život i pokušava završiti školovanje za medicinsku sestru.

>>Degrassijev trojac kao antioksidans i terapija za jako srce

 

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?