IVO JOSIPOVIĆ:

Broj Hrvata u BiH se prepolovio zbog loše politike Hrvatske

josipović
PIXSELL
22.05.2010.
u 11:39

- Na neraščišćenim pitanjima iz povijesti i sadašnjosti ne može se graditi jedinstvo - istaknuo je Josipović

Predsjednik Hrvatske Ivo Josipović izjavio je kako je loša politika Hrvatske u BiH pomogla da se tijekom rata, ali i nakon njega, broj Hrvata u BiH skoro prepolovi.

On je za "Večernji list" ocijenio kako je svojim nedavnim govorom u Sarajevu napravio kolosalnu korist Hrvatskoj i da je njime otvorena nova stranica u političkim odnosima dvije zemlje.

- Na neraščišćenim pitanjima iz povijesti i sadašnjosti ne može se graditi jedinstvo -  istaknuo je Josipović, komentarišući negativne reakcije dijela hrvatske javnosti i političara na njegov govor u Sarajevu.

Za prigovore da se previše približio Srbiji i da njeguje preprisne odnose sa predsjednikom Srbije Borisom Tadićem, Josipović je rekao da je to teza onih koji ne žele Hrvatsku otvoriti prema susjedima.

- Nema napretka za Hrvatsku bez boljih odnosa sa susjedima i uspostavljanja povjerenja - naglasio je hrvatski predsjednik.

On je dodao kako su praktični rezultati njegovog odnosa sa Tadićem vidljivi u ubrzanju pregovaračkih procesa o granici i nestalima.

- Volio bih da je prije mene neko drugi postigao takve rezultate u odnosima sa Srbijom, posebno na planu zaštite hrvatske manjine - zaključio je Josipović.

Ključne riječi

Komentara 2

TO
TOCA
01:25 24.05.2010.

Da. Ima pravo placat vase penzije ali nesmije nista reci.

SP
Spezispezi
14:38 22.05.2010.

Brini se ti i prebrojavaj svoje Jugoslovene, Hrvate pusti na miru, barem one u BiH. Na to nemaš pravo i nitko ti nije dao legitimitet za takvo nešto.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?