Glavni odbor SDP-a

Budimir i SDA pokušavaju FBiH uvući u izvanredno stanje

SDP
24.06.2012.
u 09:09

Ovo što rade SDA i Živko Budimir posljednji put je radio Nikola Poplašen i SDS, što je završeno smjenom 59 dužnosnika od međunarodne zajednice

Glavni odbor SDP-a BiH jučer je najoštrije osudio, kako se ističe, neustavni pokušaj predsjednika Federacije BiH Živka Budimira da smijeni dopremijera i ministra prostornog uređenja Desnicu Radivojevića, koji je izveden po nalogu predsjednika SDA Sulejmana Tihića. Iz SDP-a poručuju kako je SDA tako najbolje demonstrirao kakve su sve prljave stvari spremni uraditi samo kako bi sačuvali neku od fotelja. Beskrupulozan linč kojim su pokušali smijeniti i diskreditirati ministra Radivojevića, kažu u SDP-u, pravo je lice SDA i pokazatelj tko su zapravo oni. SDP ove i slične aktivnosti neće dozvoliti i učinit će sve da se zaštiti Ustav. -SDA nakon što je pokušala izazvati krizu u zemlji čini sve da je uvede u izvanredno stanje rušeći čak i poredak.

Ovo što rade SDA i Živko Budimir posljednji put je radio Nikola Poplašen i SDS, što je završeno smjenom 59 dužnosnika od međunarodne zajednice, zaključio je Glavni odbor SDP-a, pruživši punu potporu članovima Vlade Federacije BiH koji su odraz nove parlamentarne većine, a posebno premijeru Nerminu Nikšiću koji “posljednjih dana nije dozvolio neustavno i nezakonito djelovanje, te pokušaj blokiranja rada Vlade“. Članovi Glavnog odbora dali su punu potporu radu rekonstruiranih vlada u Sarajevskoj, Tuzlanskoj, Zeničko-dobojskoj i Unsko-sankoj županiji te očekuju što bržu rekonstrukciju Vijeća ministara i Vlade Federacije BiH.

Čelnik SDP-a Zlatko Lagumdžija je prije sjednice Glavnog odbora izjavio da Vlada Federacije BiH potpuno legalno može funkcionirati i s devet članova do imenovanja preostalih ministara. Lagumdžija očekuje od svih osam ministara koji su napustili posljednju sjednicu Vlade Federacije da podnesu ostavke. Pravna situacija je, kaže, savršeno jasna.
 -Premijer FBiH Nermin Nikšić poduzet će sljedeće korake. Najvažnije je da Vlada i dalje najnormalnije funkcionira. Devet ministara opredijeljeno je nastaviti reformski pravac, kazao je je Lagumdžija. 
Od ministara iz SDA, Boljitka i HSP-a očekuje da podnesu ostavke i rade svoj posao do izbora novih. Njihove ostavke bi omogućile premijeru Nikšiću da u konzultacijama s liderima parlamentarne većine sastavi novu Vladu.
Odlučno je odbacio tvrdnje SDA da je njegova stranka izlobirala pojedine ministre. Tvrdi kako je ministar Radivojević postupao temeljem svojih uvjerenja.
- Očigledno je da oni u SDA tako rade, jer ne mogu shvatiti da netko nešto radi iz uvjerenja i zato što se slaže s parlamentarnom većinom, zaključio je Lagumdžija.

Ključne riječi

Komentara 1

DU
Deleted user
13:34 24.06.2012.

FBiH je u izvanrednom stanju od onog dana kada ju je Inzko proglasio legalnom unatoc SIP-ovoj odluci o nelegalnosti iste.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?