Wimbledon

Čilić: Samo su Isner i Mahut zanimljiviji od mene i Ljube

'04.07.2010., Split - Hrvatski tenisaci okupili su se u Vili Dalmaciji uoci meca Hrvatska - Srbija. Suigraci su s nestrpljenjem ocekivali Marina Cilica. Marin Cilic, Ivan Ljubicic.  Photo: Ivo Cagalj/
'Ivo Cagalj/PIXSELL'
20.06.2011.
u 09:20

- U Londonu pada kiša pa nismo ni uspjeli trenirati, teško je procijeniti trenutačnu formu, najavljuje Ljubičić

Kakav hrvatski derbi na današnjem početku wimbledonskog turnira! Na terenu će se na suprotnim stranama mreže naći dvojica najboljih Hrvata – Marin Čilić i Ivan Ljubičić. Bit će to njihov drugi sudar; prvi je prije tri godine u Indian Wellsu pripao Ljubi (7:6(7), 7:5).

Čiliću prošla bol u gležnju

– Uz onaj maratonaca Isnera i Mahuta, naš je meč jedan od najzanimljivijih u prvom kolu. Šteta što se susrećemo već na početku turnira, no barem će jedan od nas proći bolje nego lani, kad smo obojica ispala u 1. kolu. Očekujem vrhunski okršaj – u najavi meča će Čilić, koji više nema problema s ozljedom gležnja zbog koje je predao četvrtfinale Queen'sa Andyju Murrayu.

– Tko zna što se može očekivati u našem dvoboju. U Londonu nekoliko dana pada kiša, pa nismo ni uspjeli trenirati. Teško je procijeniti trenutačnu formu. U Queen'su sammeč i pol odigrao odlično, osjećam se dobro. Bit će to borba do posljednjeg daha, ipak je riječ o Grand Slam turniru i to Wimbledonu, ulog nije malen. Formula za uspjeh je jednostavna – trebam držati svoj servis i čekati priliku – rekao je Ljubičić koji ima pozitivan skor sa svim Hrvatima osim s Karlovićem.

Dodig na Harrisona

Div sa Šalate, koji je posljednji Hrvat s velikim rezultatom na ovom turniru (2009. godine igrao u četvrtfinalu, izgubio od Federera), još nije siguran tko će mu biti današnji suparnik u prvom kolu s obzirom da na to se Srbin Janko Tipsarević ozlijedio u završnici subotnjeg finala na ATP turniru u Eastbourneu. 

Ivan Dodig, koji je lani bio jedini Hrvat u drugom kolu i koji je stigao u London nakon finalnog nastupa na ATP turniru u Hertogenboschu, doznao je suparnika u 1. kolu (igra u utorak). Bit će to američki kvalifikant Ryan Harrison, 124. tenisač svijeta, koji nikad nije prošao prvu prepreku na Grand Slamu. 

Petru Martić danas čeka susret s Amerikankom King, a sutra će na teren Mirjana Lučić (protiv Cibulkove), kojoj je to peti nastup na Wimbledonu i koja se s ponosom prisjeća 1999. godine, kad je kao 17-godišnjakinja igrala polufinale najvećeg svjetskog turnira.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije