HRVATSKA KOALICIJA

Čović i Ljubić postigli dogovor o zajedničkom nastupu

koalicija
Zvonimir Ćorić
10.11.2010.
u 11:40

Dogovoren je 'zajednički nastup oko svih ključnih pitanja za hrvatski narod u BiH'. Dodaje se da će političku platformu dvije stranke usuglasiti do kraja tjedna.

Predsjednici HDZ-a BiH Dragan Čović i HDZ-a 1990. Božo Ljubić postigli su na sastanku u utorak navečer dogovor o zajedničkom nastupu u vlasti nakon izbora kao i ustavnoj reformi u toj zemlji, priopćili su u srijedu iz HDZ-a BiH i HDZ 1990.

Kako se precizira Čović i Ljubić su dogovorili 'zajednički nastup oko svih ključnih pitanja za hrvatski narod u BiH'. Dodaje se da će političku platformu dvije stranke usuglasiti do kraja tjedna.

"Stranke će se zalagati za ustavnu reformu na načelima Kreševske deklaracije što podrazumijeva ustavnu jednakopravnost hrvatskoga naroda s druga dva konstitutivna naroda u BiH u teritorijalnom i institucionalnom smislu", priopćeno je.

Nakon općih izbora srpske stranke u Republici Srpskoj dogovorile su se oko zajedničkog nastupa u vlasti na državnoj razini, a sličan dogovor postigle su i Stranka demokratske akcije (SDA) te SDP BiH za koje su u najvećem broju glasovali Bošnjaci.

Ključne riječi

Komentara 1

JO
JohnConnor
16:30 10.11.2010.

To je jako pozitivno da su se dvije najjace hrvatske stranke zdogovorile. Nek im glavni cilj bude borba za hrvatsku republiku, bez obzira koliko ona bude trajala i nek si ne dozvole da ih netko, a pogotovo ne Zagreb, nagovori da odustanu od borbe za nju. Hrvati su temeljni narod BIH-a.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?