ZLOČIN NA KOZARI PUTU

Državna tajnica: 'Obitelj s troje maloljetne djece bila je pod nadzorom Centra, provjerava se je li bilo propusta'

05.01.2023.
u 13:18

'Ukoliko je bilo propusta u postupanju Centra odmah ćemo s tim izaći u javnost, ali za sada ne želim nagađati ni govoriti o nikakvim detaljima', rekla je Mađerić odgovarajući na pitanje novinara je li u toj obitelji ranije zabilježeno nasilje

Ostravičnom slučaju ubojstva djeteta od godinu i pol dana, te napada na 42-godišnju ženu koje se dogodilo u srijedu navečer u Zagrebu, a šokiralo je cijelu zemlju, oglasila se Margareta Mađerić državna tajnica u Ministarstvu rada i socijalne skrbi. Istaknula je kako je Ministarstvo odmah pokrenulo izvanredni upravni nadzor jer je obitelj već bila pod nadzorom Centra za socijalnu skrb.  

Prema njenim riječima u obitelji u kojoj se dogodila tragedija već je bilo pokretano niz postupanja, i to iz područja obiteljsko pravne zaštite, zakona o obiteljskoj skrbi, zakona o novčanoj naknadi i slično. O detaljima nije željela govoriti napomenuvši kako se radi o obitelji s troje maloljetne djece, čija zaštita je sada najvažnija. 

'Ukoliko je bilo propusta u postupanju Centra odmah ćemo s tim izaći u javnost, ali za sada ne želim nagađati ni govoriti o nikakvim detaljima', rekla je Mađerić odgovarajući na pitanje novinara je li u toj obitelji ranije zabilježeno nasilje. Istaknula je kako je u tijeku utvrđivanje svih okolnosti i samog događaja i svih postupaka zaduženih Centara, te će ministarstvo tek nakon završetka istrage izaći s detaljnijim informacijama.  

Podsjetimo, 4. siječnja oko 20:30 dogodila u jednoj kući na Kozari putu došlo je do stravičnog događaja tijekom kojeg je život izgubilo dijete od godinu i pol dana, dok je majka (42) djeteta teško ozlijeđena. Za ubojstvo je osumnjičen muškarac (43) koji je nakon događaj pokušao pobjeći, ali ga je tijekom policijske potjere na obilaznici pregazio automobil. Na mjestu je ostao mrtav. 

Prema neslužbenim informacijama on je bivšoj partnerici i ranije prijetio, a poznat je i policiji zbog prijava i ranijih presuda za obiteljsko nasilje, provale, razbojstva, te kao član kriminalne skupine koja je po Zagrebu i okolici pljačkala pošte i automat - klubove.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?