poginuo Nenad Blagojević

Likvidiran autobombom kod Pupinova mosta

29.12.2018.
u 10:30

U eksploziji automobila koja se dogodila u četvrtak navečer u beogradskoj općini Zemun, u blizini Pupinova mosta, poginuo je Nenad Blagojević (48), višestruko osuđivan za teška kaznena djela. Kako pišu beogradski mediji, u vozilu je bio i pas jazavčar koji je, srećom, prošao neozlijeđen. Stradali Blagojević živio je u Zemunu, a podrijetlom je iz BiH.

Bomba ispod papučice gasa

Neslužbeno, u prednjem dijelu njegova mercedesa, ispod papučice za gas, bila je podmetnuta bomba koja se aktivirala tijekom vožnje. Od zadobivenih ozljeda muškarac je preminuo. Novinari lista Novosti na mjestu eksplozije zatekli su izgorjeli automobil, a prednji je dio bio uništen. Očevici kažu da se detonacija čula u cijelom naselju, dijelovi automobila su se razletjeli po raskrižju. - Čula se eksplozija jača od bombe, detonacija je bila toliko jaka da je čovjeka s parkirališta preko puta ulice odbacila - naveo je očevidac koji je bio na mostu. Jedan od očevidaca tvrdi da je zvučalo kao mina jer samo ona može proizvesti tako prodoran zvuk. Hitna pomoć brzo je stigla na mjesto nesreće i zatekla vozača bez znakova života. Policija je blokirala taj dio grada, a na mjesto događaja došao je i ravnatelj PU Beograd Milan Stanić.

Podeblji kriminalni dosje

Neslužbeno se doznaje da je bomba bila aktivirana daljinskim upravljačem, najvjerojatnije iz blizine. Stradali Blagojević imao je podeblji kriminalni dosje. Bio je tri puta osuđivan za teška kaznena djela - ubojstvo, pokušaj ubojstva i nanošenje ozljeda. Privođen je i zbog nelegalnog posjedovanja oružja, iznude i drugih kaznenih djela. •

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?