Orašje

Oprema SAD-a otkrila parfeme

parforasje_nnn_bih_20112015
21.11.2015.
u 06:00

Parfemi, koje su pokušali prokrijumčariti u skrivenom odjeljku autobusa, otkriveni su pomoću opreme koju je UNO-u donirala vlada SAD-a

Detaljnim pregledom autobusa koji je ulazio u Bosnu i Hercegovinu na Graničnom prijelazu Orašje pronađeno je i privremeno oduzeto 116 komada parfema poznatih svjetskih marki koje su pokušali prokrijumčariti u Bosnu i Hercegovinu.

Parfemi, koje su pokušali prokrijumčariti u skrivenom odjeljku autobusa u vlasništvu pravne osobe iz Tuzle, otkriveni su pomoću specijalističke opreme koju je službenicima Uprave za neizravno oporezivanje donirala vlada SAD-a preko EXBS programa. Oprema omogućuje dubinski pregled vozila, te se lako mogu otkriti posebno urađena mjesta u vozilima koja služe za krijumčarenje robe.

Tako su i otkriveni parfemi i toaletne vode poznatih svjetskih marki Lancome, Paco Rabane, Bvlgari, Cerruti 1881 u ukupnoj količini od 116 komada koji nisu bili prijavljeni za uvozno carinjenje, već su se pokušali prokrijumčariti u BiH.

Ovlašteni službenici Uprave za neizravno oporezivanje u suradnji s carinskim službenicima na Graničnom prijelazu Orašje podnijet će prekršajnu prijavu protiv pravne osobe i vozača istog nadležnom Općinskom sudu u Orašju.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?