akcija policije

Policija udarila na kriminal u ZDŽ-u, 15 uhićenih zbog droge, oružja, eksploziva...

uhicenjezenica1_nnn_bih_18082015
19.08.2015.
u 10:32

pretres 
je izvršen na 14 lokacija. Pronađena je veća količina vatrenog oružja

U velikoj zajedničkoj akciji Uprave policije MUP-a ZDŽ i Županijskog tužiteljstva ZDŽ, koja je pod nazivom "Jezgra" jučer provedena na širem području Visokog i Breze, uhićeno je 15 osoba. Najmlađi uhićeni ima 21, a najstariji 32 godine. Policijska akcija „Jezgra" izvedena je po naredbi Općinskog suda u Visokom tijekom koje su provedene i realizirane opsežne aktivnosti identificiranja i dokumentiranja izvršitelja teških kaznenih djela, a rezultat je višemjesečnih aktivnosti i prikupljanja dokaza Uprave policije MUP-a ZDŽ i Tužiteljstva ZDŽ. U tijeku akcije policija je izvršila pretrese na čak 14 lokacija, te je pronađena veća količina oružja i minsko-eksplozivnih sredstava koji su korišteni u izvršenju ranijih kaznenih djela, te opojna sredstava - narkotici koji su namijenjeni za daljnju prodaju, ali i drugi dokazni materijal koji će biti korišteni u postupku.

U svih 14 slučajeva pretresa izvršeno je oduzimanje opojne droge, i to 11 komada tableta ecstasy, 14,35 grama opojne droge marihuana, 116,65 grama opojne droge speed i 56 komada stabljike indijske konoplje. Pored toga, policija je pronašla tri automatske puške, cal. 7,62 mm, automatsko oružje tzv. šokac, cal. 9 mm, pištolj CZ, cal.7,65 mm, pušku M-48, pušku 'ruski dobošar', jednu ručno pravljenu pušku, 50 komada metaka, cal.7,62 mm, i sedam metaka, cal.7,65 mm. Pronađani su i oduzeti automatska puška „zagi", kalibra 9 mm, ručno pravljena puška i ručna bomba, dva pištolja, cal.9 mm, sa devet metaka, pištolj 7,65 mm, pištolj kalibra 7,62 mm s 15 metaka, jedan plinski pištolj, zračna puška, određene količine opojne droge speed i opojne droge marihuane, tri pancira, policijske lisice i policijska palica.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?