Nakon 29 dana završena potraga za majkom koja je počinila čedomorstvo

Sarajka nestala pa rodila bebu i bacila je u kontejner za otpad

Kontejner Kuća Europe
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
17.07.2014.
u 11:03

Policija je i u veljači tražila Mevlidu Mujić nakon prijave nestanka

Nakon 29 dana intenzivne potrage, sarajevska policija jučer je privela 21-godišnju čedomorku Mevlidu Mujić, rođenu u mjestu Fojhari kod Srebrenice, a nastanjenu u Vogošći, zbog sumnje da se može dovesti u vezu s ubojstvom novorođenčeta čije je tijelo 18. lipnja nađeno u kontejneru za otpad na Vilsonovu šetalištu. Naime, kako doznajemo, inspektori su provjerama u zdravstvenim ustanovama na području Sarajeva došli do saznanja da bi se s ubojstvom novorođenčeta mogla dovesti u vezu ova 21-godišnjakinja. Tek nakon što su joj pokucali na vrata, ona je sve u potpunosti priznala i policajcima pokazala kontejner za otpad gdje je bacila svoje novorođenče.

Kako se već pisalo, novorođenče je među otpadom otkrio sakupljač sekundarnih

sirovina, nakon čega je pozvao policajce i liječnike, koji su odmah uočili da u kontejneru iz krvave marame vire dječje nogice i 30-ak cm pupčanika. Glava novorođenčeta bila je zamotana bijelom maramom, a preko usta i nosa bila je zavezana plava krpa kojom je bio zgnječen nos tek rođenog dječaka. Nakon što su liječnici konstatirali smrt, tijelo novorođenčeta je prevezeno u prosekturu Bare, gdje je obavljena obdukcija, tijekom koje je utvrđeno da je Mevlida Mujić rodila živog dječaka, ali da ga je potom ugušila krpom koju mu je zavezala preko usta i nosa.

- Pripadnici MUP-a SŽ poduzimaju sve mjere i radnje kako bi rasvijetlili ovaj slučaj. Intenzivno se radi na prikupljanju operativnih saznanja kako bi se pronašla osoba koja je rodila bebu i ostavila je u kontejneru. Najvjerojatnije da se radi o klasičnom čedomorstvu. Tijekom obavljanja očevidnih radnji izuzeti su određeni tragovi, a također se radilo na izuzimanju snimki s videonadzora u Vilsonovom šetalištu. Sve to je dovelo do okončanja ovog nesretnog slučaja - zaključio je glasnogovonik Irfan Nefić. Inače, o Mevlidi Mujić (21) se pisalo i u veljači, i to nakon što je ‘nestala’ sa Senadom Čakar (20). Kako je tada kazala Ahmija Mujić, Mevlidina majka, njih dvije otišle su navodno u Goražde gdje je trebao biti pokop Senadinoj baki pa su potom isključile mobitele. Kasnije se ispostavilo da pokopa nije ni bilo i da su, navodno, bile u Visokom.

Ključne riječi

Komentara 1

SO
Sos
13:55 19.07.2014.

Dozivotni zstvor

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?