Udario je autom

Starica preminula nakon nesreće

policija
21.11.2015.
u 06:00

Vozač je odmah nakon nesreće pješakinju smjestio u svoj automobil te je odvezao u RMC "Dr. Safet Mujić", ali joj nije bilo pomoći

U kasnim poslijepodnevnim satima u XVI. ulici u Mostaru dogodila se prometna nesreća u kojoj je poginula starica, piše Večernji. list BiH. Prema riječima dežurne tužiteljice, ova prometna nesreća se dogodila u 17 sati kada je automobil passat, za čijim je upravljačem bio S. S., udario pješakinju M. M. (1932.) koja je od zadobivenih ozljeda preminula na mjestu nesreće. "Vozač je odmah nakon nesreće pješakinju smjestio u svoj automobil te je odvezao u RMC 'Dr. Safet Mujić' gdje su joj liječnici pokušali ukazati pomoć, ali je starica već preminula", kazala je za Bljesak.info dežurna tužiteljica.

Prema njenim riječima, nesreća se dogodila na spajanju magistralne ceste M-17 i XVI. ulice u naselju Šehovina. Naređena je obdukcija tijela stradale koja je prebačena u mrtvačnicu na Bijelom brijegu, kao i poduzimanje ostalih mjera i radnji kod vozača passata. Automobil je posebnim policijskim vozilom 'pauk', radi naređenog vještačenja, izuzet u krug PU Mostar. Također, urađen je očevid na mjestu nesreće, navodi dežurna tužiteljica.

Podsjetimo, u posljednjih 15-ak godina na prometnicama diljem BiH poginulo je 5000 ljudi, a više od 80.000 ih je bilo ozlijeđeno, piše "Večernji list". U BiH život gubi tri puta više ljudi nego što je to prosjek u Europi. Prometni stručnjaci smatraju da je to alarmantan broj. Prema informaciji o stanju sigurnosti za prvih šest mjeseci ove godine, na području FBiH povećao se broj prometnih nesreća za 822 ili 6,6 posto. Naime, u samo šest mjeseci na prometnicama su bile 13.294 nesreće, dok su u istom razdoblju prošle godine bile 12.472. U odnosu na lani, povećan je broj poginulih osoba za 3,9 posto, te broj ozlijeđenih osoba za 6,9 posto. Bile su 74 prometne nesreće u kojima su osobe poginule, s teže ozlijeđenim osobama 405, lakše ozlijeđenim 1743, te materijalnom štetom 11.072. Kažimo kako je u danom razdoblju poginulo 80 osoba na prometnicama Federacije.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?