Stravičan zločin

Tukao majku do smrti, pa je zakopao u dvorištu: Dobio osam godina zatvora

24.02.2021.
u 14:52

Nikola Filipčev (25) iz Bačkog Gradišta (Srbija) osuđen je pred Višim sudom u Zrenjaninu na kaznu zatvora u trajanju od osam godina, zbog ubojstva majke Dušice, piše Dnevnik.

Sud je Filipčevu, nakon okončanja glavnog pretresa u krivičnom postupku, koji se vodio po optužnici Višeg javnog tužitelja u Zrenjaninu, izrekao i obvezno psihijatrijsko lječenje i čuvanje u zdravstvenoj ustanovi.

Građevni otpad i smeće

Okrivljeni je proglašen krivim jer je neutvrđenog dana, u svibnju 2019. godine, u stanju kada je njegova sposobnost da shvati značaj svog djela i upravlja svojim postupcima bila bitno smanjena, uslijed šizotipalnog poremećaja, ubio majku Dušicu. On ju je više puta šakom udario po glavi i tako joj nanio ozljede uslijed kojih je preminula.

Nakon toga je njeno tijelo zakopao u dvorištu kuće, ispred pomoćnog objekta, a rupu je zatrpao i prekrio građevnim otpadom i smećem. Za ovaj jezivi zločin saznalo se tek u veljači prošle godine. Viši javni tužitelj u Zrenjaninu Zoran Đuran je tada saopćio da je osnovana sumnja proizašla na osnovu operativnog rada Policijske uprave Novi Sad, odnosno Policijske stanice Bečej, te obavljene ekshumacije tijela pokojne Dušice i preliminarnih rezultata obavljene obdukcije. 

Uhićenom Nikoli je, odmah poslije toga, na prijedlog javnog tužitelja, određen pritvor. Prema nezvaničnim informacijama, Nikola je u početku negirao da je ubio majku, tvrdeći da je ona umrla prirodnom smrću prije skoro godinu dana i da ju je zakopao u dvorištu jer nije imao novaca za sahranu. Filipčev je, inače, živio sa pokojnom majkom, a otac ih je napustio prije nekoliko godina kada je otišao živjeti i raditi u Njemačku.

Nezadovoljan visinom izrečene zatvorske kazne, viši javni tužitelj je najavio da će izjaviti žalbu Apelacijskom sudu u Novom Sadu, s prijedlogom da se okrivljeni osudi na kaznu zatvora u dužem vremenskom razdoblju od osam godina.

Tijekom poligrafskog ispitivanja, Filipčev je priznao da je udarao svoju majku, sve dok nije prestala disati, uz napomenu da je ona njemu prva udarila šamar i da se žalila da je gladna.

Otišao se napiti

- Povrijedio me je taj njen šamar, a onda sam uzvratio, šamarao sam je i udarao, bila je sva modra i u jednom trenutku je prestala disati. Kada sam vidio da ne diše, uplašio sam se i nisam znao što da radim. Otišao sam se napiti i razmislim što raditi. Poslije sam se vratio kući, otišao u dvorište i iskopao duboku rupu. Onda sam majku umotao u deku i jedva sam je odnio do te rupe, gdje sam je zatrpao zemljom - ispričao je Nikola Filipčev, uz napomenu da je, kada je tijelo počelo širiti neprijatan miris, otišao iz obiteljske kuće i iznajmio stan od čovjeka kod kojeg je radio.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije