Željeznice RS objavile snimku

VIDEO Vlak udario automobil: Vozačica ignorirala znak stop

Screenshoot
05.09.2023.
u 20:08

Nesavjesna vozačica se nije zaustavila na znak za zaustavljanje preko pružnog prijelaza u Prijedoru, nakon čega se zaglavila na tračnicama. 

Snimka koji su objavile Željeznice RS, pokazuje vozačicu koja prolazi nakon što se spustila rampa. Ostala je na trančicama te je izašla iz automobila, a potom je naišao vlak i udario u vozilo.

 

 

Iz Željeznica RS (ŽRS) navode kako je ovaj događaj izazvan nepažnjom mogao imati katastrofalne posljedice.

"Izvanredni događaj izazvan nepažnjom vozača putničkog vozila na putnom prelazu "Trinaesta" u Prijedoru, mogao je izazvati katastrofalne posljedice. Iznova vidimo da ni najsuvremenije osiguran putni prijelaz na prugama, ne može spriječiti nezgode i sačuvati živote, ako ne postoji odgovornost i svijest svakog sudionika u prometu, kada je u pitanju poštivanje zakonskih i prometnih propisa", navode iz ŽRS.

Podsjećaju kako vlak uvijek ima prednost, te kako svi vozači trebaju biti odgovorni i zaustaviti se ispred pružnog prijelaza, čprenosi Klix.ba.

"Željeznice Republike Srpske iznova apeliraju na sve sudionike u prometu da poštuju prometne propise, budu odgovorni prema sebi i drugima, obvezno se zaustave ispred putnog prijelaza i sigurno nakon prelaska pruge, nastave vožnju. Zaustavite se ispred putnog prelaza. Vlak uvijek ima prednost!", priopćili su iz ŽRS.
 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?