Tužiteljstvo ZHŽ-a

Zaimović priznao krivnju za prometnu nesreću kod Š. Brijega

Bljesak.info
23.07.2017.
u 07:00

Emir Zaimović, 48-godišnji državljanin Crne Gore, optužen za teško kazneno djelo protiv sigurnosti javnog prometa i ugrožavanja javnog prometa uslijed omamljenosti, na jučer održanom ročištu u Županijskom sudu u Širokom Brijegu priznao je krivnju. Tu je informaciju potvrdio i glasnogovornik Tužiteljstva Zapadnohercegovačke županije Josip Aničić. Tužiteljstvo Zaimovića tereti da je 15. lipnja ove godine u mjestu Potkraj, u općini Široki Brijeg, pod utjecajem alkohola u krvi od 2,54 promila, očito nesposoban za sigurnu vožnju, upravljao vozilom marke Renault iako je bio svjestan da u takvom stanju može dovesti u opasnost život ljudi. Pristajući na tu mogućnost, on je u jednom trenutku, krećući se magistralnom cestom, iznenada prešao u suprotni kolnički trak, gdje se sudario s automobilom VW passat. U tom sudaru vozač passata M. I. (49) je od posljedica višestrukih ozljeda koje je tom prilikom zadobio podlegao na mjestu nesreće.

- S obzirom na to da je optuženi priznao krivnju, predmet će biti ustupljen Vijeću kaznenog odjela koje će razmotriti izjavu o priznanju krivnje te, ako je Vijeće prihvati, nastavit će se s raspravom za izricanje kazneno-pravne sankcije optuženiku - kazao je Aničić za portal Faktor.

Ako vijeće odbaci izjavu o priznanju krivnje, provest će se redoviti postupak, odnosno bit će održano suđenje. Prema izjavama očevidaca, prava je sreća što u toj prometnoj nesreći nije bilo još više mrtvih jer je sudar vozila bio silovit, a ostali su vozači bili šokirani prizorima s mjesta nesreće. Mnogi od vozača su odmah priskočili u pomoć ozlijeđenima pa su time i ublažene posljedice te teške prometne nesreće.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije