zloporaba položaja

Damir Polančec prvi put na optuženičkoj klupi: Nisam kriv!

polančec suđenje (1)
Foto: Antonio Bronić/PIXSELL
1/3
17.09.2010.
u 09:29

Bivšeg potpredsjednika Vlade tereti se da je odvjetniku Petru Miletiću isplatio pola milijuna kuna za fiktivnu studiju.

Nisam kriv – izjavio je bivši potpredsjednik Vlade i ministar gospodarstva nakon što mu je pročitana optužnica u slučaju plaćanja pola milijuna kuna vukovarskom odvjetniku Petru Miletiću za fiktivnu studiju o konvalidaciji mirovina i radnog staža radnicima Borova u vrijeme njegova mandata. Isto je izjavio i drugooptuženi Petar Miletić.

Polančecov odvjetnik Anto Nobilo rekao je da je Uskok u optužnici dao samo dio činjeničnog stanja te da ga je pogrešno prikazao kao cjelovito, vezano za isplatu spornog honorara odvjetniku Miletiću.

Za utvrđivanja činjeničnog stanja, tvrdi Nobilo, dokazat će da Polančec nije postupao s namjerom ostvarivanja protupravne imovinske koristi za Miletića niti je odvjetnik ostvario takvu dobit jer je, kako tvrdi, Miletić ostvario pravo na daleko veći honorar od onog koji mu je isplaćen.

Tužiteljstvo navodi da je Damir Polančec nanio štetu državnom proračunu zloporabom položaja i ovlasti te da je za izradu fiktivne studije Petru Miletiću zbog toga angažirao čitavo Ministarstvo gospodarstva kojemu je u inkrimirano vrijeme bio na čelu.

Rasprava na zagrebačkome Županijskom sudu nastavlja se saslušanjem dvoje svjedoka tužiteljstva.

 

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?