RASKOL

Devet važnih članova napustilo ogranak HDZ-a 1990. Grude

brzica
01.07.2012.
u 11:30

Mate Brzica, bivši predsjednik OO-a HDZ-a 1990., nezadovoljan odlukama stranke

Dosadašnji predsjednik OO-a HDZ-a 1990. Grude Mate Brzica zajedno s još devet članova ove stranke napisao je priopćenje u kojemu s ostalim članovima napušta ovu stranku. - Većina članova odbora iz stranke neće biti dio kuhinje i trgovine rukama u općini Grude. Uvrijeđeni smo i razočarani postupcima vrha stranke koji podržava Bušića i Galića na čelu s Ivicom Gašparom, iako su upoznati sa stvarnom situacijom.

Ti isti su dvije godine rušili Vijeće, a sada su uspjeli srušiti i ovaj kvalitetni ogranak, samo za osobne interese - kazao je Brzica, sad već bivši član HDZ-a 1990. Novi dopredsjednik Općinskog vijeća Grude Mladen Leko također je razočaran potezima vrha stranke, ali je poželio sreću preostalim članovima. - Imali smo previše strpljenja i sve je to prešlo granice dobrog ukusa i zdravog razuma. Vjerojatno samo kod nas netko bude nagrađen za neposluh i opstruiranje kao V. Bušić, i to je uistinu neobično. Vjerujem da dotični gospodin zna onu narodnu “Tko sije vjetar, ženje buru”. Ovo nije više stranka koju smo zajednički gradili, želeći najbolje svojim Grudama - zaključio je Leko.

Osim Brzice i Leke, stranku su još napustili Ivan Zorić, Robert Naletilić, Hrvoje Zucić, Draženko Ćorluka, Dinko Alpeza i Nino Živković. Velimir Bušić je na sjednici Vijeća utvrdio da prodike drže ljudi koji su dobro plaćeni, a da je Odbor raspušten od predsjednika Ljubića jer je bio katastrofalan. U priopćenju, HDZ 1990. smatra nekorektnim predstavljanje M. Leke kao glasnogovornika i tvrde da je to laž i napominju da je dignitet stranke prioritet broj jedan.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?