pbz zagreb indoors

Dodig izbacio Karlovića! Moguće međugorsko polufinale

PBZ Zagreb Indoors (1)
Foto: Daniel Kasap / Pixsell
1/7
07.02.2013.
u 21:16

Ivan Dodig izbacio je u 2. kolu Ivu Karlovića, a naš treći tenisač Marin Čilić lako je u svom prvom nastupu u Zagrebu pobijedio Slovaka Zemlju. Marcan je također ispao...

Marin Čilić u potpunosti je opravdao ulogu prvog nositelja na ovogodišnjem PBZ Zagreb Indoorsu. U drugom kolu, a u svom prvom susretu (u prvom kolu je bio slobodan), vrlo je autoritativno i za samo 66 minuta pobijedio Slovenca Gregu Žemlju, 60. na ATP listi, sa 6:3, 6:2. Naš najbolji tenisač odlično je servirao (11 asova, izgubio samo šest poena na prvom servisu), a to mu je onda omogućilo da kvalitetno odradi i sve ostale elemente (kretanje, reterni...).

- Servirao sam možda najbolje do sada u Zagrebu. Mogao bih reći da sam odigrao za pet, osim u petom gemu drugog seta kada sam bio suočen s četiri prilike za gubljenje servisa. No znao sam da i u tim težim situacijama mogu reagirati pozitivno, da je publika uz mene. A Grega je imao i malu tremu - napomenuo je Čilić.

U sljedećem kolu opet na Slovenca,  Blaža Kavčića (83).

- Iznenadilo me je da je Kavčič pobijedio Baghdatisa. To je upozorenje, ali on ipak nije igrač koji će se razmahnuti. Najviše će ipak ovisiti o meni - najavio je Marin ustvrdivši da je velika šteta što su se Dodig i Karlović, koji igraju odlično, sastali već u osmini finala

A u tom hrvatskom derbiju Dodig je nadjačao Karlovića sa 7:6 (2), 6:7 (2), 6:3, nakon sat i 50 minuta igre, uz 22 asa diva sa Šalate (Dodig 4). 

- Nisam igrao loše, ali dva gema dekoncetracije i susret je odlučen. Dodig mi očito ne odgovara. Od Davisova kupa sam se oprostio i ne kanim mijenjati tu odluku. Prenaporno je to i fizički i psihički. Ako me zdravlje posluži, želim igrati još godinu, dvije, možda četiri. Ovisit će malo i o renkingu, ako padnem ispod 200. mjesta, vjerojatno mi se neće dati potucati se po challengerima. No, ako ću nastaviti ovako igrati, vjerujem da zaslužujem mjesto među prvih 40 tenisača svijeta - kazao je Karlović.   

Bila je to treća Ivanova pobjeda u isto toliko susreta s Ivom. Očito ima recept...

- Ne znam je li to recept, ipak je to bio gust meč i jedna je lopta odlučivala. S ovakvim Ivom, koji će se dizati iz meča u meč, bit će teško svakome. Kad sam izgubio drugi set, znao sam da moram ostati miran jer s njim nema puno igre. Južnji? Očito mu Zagreb odgovara, bit će to jako zahtjevan meč, ja vjerujem da svoju igru mogu još više dignuti i da ću dati maksimum - ustvrdio je Dodig.  

U četvrtak smo, inače, dobili i osmog predstavnika na turniru. Talijan Andreas Seppi, drugi nositelj Zagreb Indoorsa, otkazao je nastup zbog viroze. Učinio je to na korektan način, nije ni počinjao meč drugog kola s Petzschnerom (u prvom kolu je bio slobodan), pa je tako omogućio našem Dini Marcanu da kao sretni gubitnik ipak nastupi na glavnom turniru. Marcan je izgubio od Petzschnera sa 3:6, 4:6, no i to donosi 7100 eura i 20 ATP bodova.

- Srećom nisam zaspao i stigao sam na vrijeme potpisati nastup - napomenuo je Marcan.

Kad su u pitanju protunavijači koji u svakom meču u Sportskom domu navijaju protiv Hrvata (protiv Veića, pa protiv Dodiga), nisu došli do izražaja. Za Kavčića je ionako navijalo nešto slovenskih navijača, a u dvoboju Karlovića i Dodiga navijalo se i za jednoga i za drugoga.

Rezultati 2. kola, pojedinačno:

Haase (Niz) - Kližan (5, Slk) 6:2, 4:6, 6:4,
Melzer (4, Aut) - Devvarman (Ind) 1:6, 7:6 (5), 6:2,
Kavčič (Slo) - Baghdatis (6, Cip) 3:6, 7:6 (2), 6:4.  
Cipolla (Ita) - Rosol 4:6, 6:2, 3:6,
Petzschner (Nje) - Marcan (Hrv) 6:3, 6:4,
Čilić (Hrv) - Zemlja (Slo) 6:2, 6:3.
Dodig (Hrv) - Karlović (Hrv) 7:6 (2), 6:7 (2), 6:3.

Parovi četvrfinala:

Čilić - Kavčić
Južnji - Dodig
Rosol - Melzer
Haase - Petzchner

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije