ČOVIĆ - DODIK

Dogovoren zajednički nastup kada je riječ o svim institucijama BiH

čović
VL FOTO
25.01.2012.
u 09:03

Dodik i Čović dogovorili daljnju suradnju HDZ-a i SNSD-a

Lider SNSD-a Milorad Dodik i HDZ-a BiH Dragan Čović razgovarali su u Laktašima o uspostavi Vijeća ministara i drugim aktualnim temama u BiH.

- Razgovarali smo o svemu što je u vezi uspostave Vijeća ministara BiH, programima i projektima koji će biti realizirani, proračunu, popisu stanovništva i svemu što je u BiH trenutno na dnevnom redu”, izjavio je Dodik Srni nakon sastanka.

Dobra komunikacija

Lider HDZ-a BiH Dragan Čović rekao je da je s predsjednikom SNSD-a Miloradom Dodikom na sastanku dogovorio i dalju suradnju ove dvije stranke čija je suradnja i komunikacija dobra.

“Već duže vrijeme osmišljavamo način i koordinaciju našeg rada i vjerujem da smo danas u poziciji da ono što smo prepoznali kao zajednički projekt nastupanja kada je riječ o svim institucijama BiH, nastavimo dalje”, rekao je Čović i dodao da se BiH ne može i ne smije nazvati pravnom državom. “To bi jednostavno značilo da mi moramo sve učiniti da BiH funkcionira na način da svi budu jednaki pred zakonom. Nitko nije ispod ni iznad tog zakonskog okvira”, rekao je Čović u Banjaluci govoreći o radu Suda i Tužiteljstva BiH.

Europska zemlja

Čović je dodao da BiH mora funkcionirati kao pravna država, ako želi biti normalna europska država.

“U tom kontekstu je i naš odnos prema Sudu i Tužiteljstvu BiH, ali i prema ostalim intitucijama pravosuđa u BiH”, istakao je Čović. Predsjedatelj Vijeća ministara BiH Vjekoslav Bevanda, koji je nazočio sastanku, rekao je da očekuje podršku koncepta koji promoviraju i Dodik i Čović, da se pruži šansa Vijeću ministara, da se realizira dogovoreno i da svojom nazočnošću relaksiraju odnose i pokažu i drugim razinama vlasti kako se to radi”, rekao je Bevanda. On je dodao da je predsjednik SDS-a Mladen Bosić tijekom razgovora razdvojio “slučaj Dobrovoljačka” od uspostave Vijeća ministara te da očekuje kako ni od SNSD-a neće biti opstrukcija. Sastanku je nazočio i predsjednik Vlade Republike Srpske Aleksandar Džombić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?