Bayern pao, Heynckes na izlazu

Ferguson: Luka Modrić ima moć i klasu Scholesa

'AC Milan\'s Zlatan Ibrahimovic (C) is challenged by Palermo\'s Ezequiel Munoz and Giulio Migliaccio (L) during their Italian Serie A soccer match at the Renzo Barbera stadium in Palermo March 3, 2012
'TONY GENTILE'
04.03.2012.
u 11:35

Arsenal je u gostima sa 2:1 pobijedio Liverpool i tako Redsima nanio prvi ovosezonski poraz na Anfieldu. Hrvatski napadač Nikica Jelavić igrao je od 64. minute u remiju Evertona kod QPR-a

Uoči današnjeg derbija 27. kola engleske nogometne lige između Tottenhama i Manchester Uniteda (17.10, Sportklub), sir Alex Ferguson pun je hvale za Luku Modrića.

– Modrić je inteligentan igrač i zbog toga me podsjeća na Scholesa. Obojica imaju sposobnost utjecati na igru cijele momčadi, stoga se ne treba čuditi da ih se često uspoređuje. Nisu identični tipovi igrača, ali obojica imaju podjednake kvalitete u smislu kontroliranja igre. Međutim, ono što mnogi bez razloga podcjenjuju kod Modrića jest njegova izdržljivost i fizička snaga koju posjeduje – rekao je Ferguson.

Arsenal je s 2:1 pobijedio Liverpool i tako Redsima nanio prvi ovosezonski poraz na Anfieldu. Charlie Adam je u 18. minuti želio izvesti jedanaesterac za Liverpool ali mu je Kuyt preoteo loptu želeći sam realizirati najstrožu kaznu. Međutim, vratar Arsenala Szczesny obranio mu je udarac. Samo pet minuta poslije Hendersonov ubačaj u vlastitu je mrežu skrenuo Koscielny. Već u 31. minuti Van Persie je poravnao na 1:1, a u 93. minuti Nizozemac je zabio za 2:1.

Nikica Jelavić igrao je od 64. minute u remiju Evertona kod QPR-a (1:1). Manchester City je bez većih poteškoća sa 2:0 svladao Bolton (Klasnić na klupi). Građani su poveli autogolom Steinssona u 24. minuti, a konačan rezultat u 69. je postavio Balotelli.

Chelsea je nastavio s katastrofalnim rezultatima, kod WBA su izgubili 0:1.

Bayer je u Leverkusenu sa 2:0 pobijedio Bayern (Kiessling 79. i Bellarabi u 90. minuta). Olić je u igru ušao u 74. minuti, dok je Pranjić ostao na klupi.Trener Bavaraca Jupp Heynckes tek je u 61. minuti uveo Riberyja. A da je u Bayernu kaos potvrđuje svađa Müllera s Boatengom i Badstuberom za vrijeme utakmice. Uoči susreta Robben je na kritike njegove igre odgovorio kako će u Njemačku donijeti DVD svoje utakmice za Nizozemsku protiv Engleske.

- Baš je lijepo raditi s trenerom koji vjeruje svojim igračima. Na utakmici s Engleskom dobio sam nekoliko lopti kakve već dugo nisam dobio - kritizirao je Robben sve u Bayernu.

Jasno je kako je Heynckes već sada na korak do odlaska iz kluba. A engleski mediji opet pišu o odlasku Ivice Olića kojeg želi Aston Villa. U prvi sastav Wolfsburga se pak nakon Magathove "lekcije" vratio Mario Mandžukić te je odigrao 90 minuta u remiju vukova kod Kaiserslauterna (0:0).

Nakon sedam uzastopnih poraza, do pobjede je došla Hertha, koja je bila bolja od Werdera sa 1:0. Mijatović je ušao u 83. minuti. Petrić i Iličević odigrali su svih 90 minuta u nokautu HSV-a kod kuće od Stuttgarta (0:4). Ivan Perišić igrao je od 72. minute za Borussiju Dortmund koja je s 2:1 svladala Mainz i tako se na ljestvici odvojila sedam bodova u odnosu na drugoplasirani Bayern.

Dejan Lovren nije konkurirao za momčad Lyona koja je poražena na gostovanju kod Nancyja (0:2). Zlatan Ibrahimović briljirao je u 4:0 pobjedi Milana kod Palerma. Ibro je zabio hat-trick za 13 minuta (21. 31. i 34. minuta). To je najveća Milanova gostujuća pobjeda od 2009. godine.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije