Mađarska svladala Francusku

Francuzi bez boda: Karabatić tek tri pogotka iz 15 pokušaja

'Hungarian supporters congratulate Hungarian players on their victory over France during the Men\'s EHF Euro 2012 Handball Championship match between France and Hungary at the sports hall in Novi Sad
'FRANCK FIFE'
21.01.2012.
u 08:32

Aktualni europski i svjetski prvaci, te olimpijski pobjednici u skupini su izgubili od Španjolaca 
i Mađara

Iznenađenjima nikad kraja. Tko bi pomislio, a kamoli na glas rekao da će Francuska u drugi krug prenijeti nula bodova. Aktualni europski i svjetski prvaci, te olimpijski pobjednici, izgubili su od Španjolske i Mađarske. Da su kojim slučajem kiksali protiv Rusije već bi bili na putu doma.

Ono što je još zanimljivije jest činjenica da su na EP-u u istom sastavu koji je u posljednjih pet godina osvajao sve moguće trofeje. Ono što nikako ne valja kod njih je šut s vanjskih pozicija. Protiv Mađarske Nikola Karabatić je uputio nevjerojatnih 15 šuteva za samo tri pogotka. Daniel Narcisse potrošio je deset lopti za tri pogotka. Xavier Barachet je bio nešto bolji. Pet pogodaka iz deset pokušaja.

- To što prenose nula bodova ništa ne znači. Francuska je uvijek Francuska. Tako su Poljaci na Svjetskom prvenstvu u Hrvatskoj, 2009. godine došli u drugi krug bez bodova i na kraju su igrali polufinale - rekao je oprezni Igor Vori.

Francuzi su još u 37. minuti imali sigurno vodstvo (16:13), a onda kao da su nestali. 

- Neshvatljivo. Ovo je užas, Fazekas nas je sa 21 obranom uništio. Kada bi rekao da imamo još šanse za polufinale bio bih lud. Jer, nije problem pobijediti sljedeće tri utakmice već činjenica što ostali imaju tri i četiri boda više od nas u startu - rekao je Claude Onesta, izbornik Francuske.

Čudnu utakmicu odigrali su Slovenci protiv Islanda. Slovencima je naravno igrala pobjeda za drugi krug, ali ne bilo kakva. Naime, pobjeda sa više od dva razlike značila bi da u drugi krug ne prenose niti jedan bod. Pobjeda od jedan i dva razlike značila bi da u drugi krug idu sa dva boda. Minutu prije kraja Slovenija je imala četiri razlike, a onda su dvije lopte bacili u aut kako bi na kraju izgubili sa dva. 

- Teško će tu biti bilo šta dokazati. Mi smo si sami krivi što smo ovisli o drugima - rekao je izbornik Norveške Hedin čija je reprezentacija zbog "puštanja" Slovenaca ispala.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije