ukupna pobjeda

HDZ-u potpuna vlast u Velikoj Gorici, vodit će grad i Vijeće

drazen barisic,vikendica,portal (1)
Marko Prpić/PIXSELL
20.05.2013.
u 10:43

Vesna Fabijančić Križanić, SDP-ova kandidatkinja, istaknula je kako je kampanja bila prljava, ali da priznaje rezultat birača

Građani Velike Gorice već u prvom krugu lokalnih izbora odlučili su – Dražen Barišić i sljedeće četiri godine vodit će grad! Gradonačelnik Barišić, koji se tek prije četiri godine aktivno uključio u politiku, sa 52,50 posto glasova pobijedio je SDP-ovu kandidatkinju, ujedno i saborsku zastupnicu Vesnu Fabijančić Križanić, koja je nekoliko sati prije službenih izbora priznala poraz istaknuvši kako je predizborna kampanja bila prljava, ali da priznaje rezultat birača. Ostali kandidati za gradonačelničku poziciju nisu prešli ni izborni prag. Pobjedu je HDZ s koalicijskim partnerima ostvario i u Gradskom vijeću i tako preuzeo posve vlast u Velikoj Gorici.

Dražen Barišić nije krio zadovoljstvo pobjedom te je poručio da su se građani izjasnili za ono što žele i što im odgovara. Svojim biračima Barišić je obećao moderan plan od 20 točaka koje bi se trebale realizirati do 2020. godine, a u kojem je predviđeno otvaranje medicinskog centra, šetnica pa čak i tramvajska linija od Zagreba do Velike Gorice, ali i novi sustav grijanja za smanjenje računa. Ipak, pred njim je teško razdoblje – svoju je popularnost, kako se nagađa, stekao je tek nakon što se odmetnuo od Ivana Šukera, čiji je bio kandidat i prijatelj. Sada su pak pred njim četiri godine u kojima ga nitko neće moći sputavati da realizira predizborna obećanja kao što je to bio slučaj, kako je sam isticao, u polovici njegova mandata.

>>Karamarko: Ovo je već druga pobjeda, a na jesen tražimo izbore!

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?