OPRAVDAVANJE ZLOČINA

Helez smatra zločine u Bugojnu obranom BiH

bugojno
VL FOTO
18.02.2012.
u 11:21

Helez zaposlio zapovjednika zloglasnog logora u gimnaziji

Zukan Helez na čelu Ministarstva branitelja i invalida obrambeno-oslobodilačkog rata Federacije BiH, ponovno je šokirao negiranjem zločina koje su počinili pripadnici ‘legalnih’ postrojbi Armije u tada jedino legalnoj Republici BiH nad Hrvatima Bugojna. Naime, zastupnik u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Mate Franjičević postavio je pitanje jesu li stavovi ministra Zukana Heleza kojima negira postojanje logora u Bugojnu za vrijeme rata, što je utvrđeno presudama, ‘jamstvo demokratskog, na ustavu i zakonu utemeljenog djelovanja, kako samog ministarstva, kojem je on na čelu, tako i Vlade Federacije BiH koje je on član?

Arogantni odgovor

Helez je pak, u svome stilu kao što se ophodio i prema stražaru u bolnici u Bugojnu kojega je bezrazložno pretukao, za što postoji i priznanje nasilništva, odgovorio potpunim negiranjem postojanja logora, gotovo opravdavajući stravične zločine u kojima je sudjelovao i njegov pomoćnik Besim Hodžić u ministarstvu koji je u ratu bio ravnatelj logora za Hrvate u srednjoj školi.

Iako je u prvostupanjskoj presudi Sud BiH potvrdio udruženi zločinački pothvat, u kojemu je zasigurno bilo puno više sudionika nego nepravomoćno osuđenih za zločine u Bugojnu, Helez vidi samo jednu stranu istine zastupajući očito samo interese svog, bošnjačkog naroda.

Agresija na BiH

“U vrijeme agresije na Republiku BiH 1992-1995. godine u Bugojnu, na teritoriju koja je bila pod kontrolom Armije RBiH, postojali su legalno osnovani zatvori za sve građane, bez obzira na nacionalnost, koji su prekršili zakone po bilo kojem osnovu. Nejasno je o kojim sudskim presudama govorite, s obzirom da sudski postupak nije završen i presuda u vezi Bugojna nije pravomoćna”, stoji u Helezovom odgovoru. Za Heleza su svi osim Bošnjaka i Armije agresori. Uz to je zlorabio svoju poziciju pa se osobno obračunao s Franjičevićem navodeći njegova odličja, sudjelovanje u Domovinskom ratu. Ako je i od Heleza, previše je!

Ključne riječi

Komentara 8

DU
Deleted user
20:25 18.02.2012.

I onda se muslimani kao cude sto Hrvati traze treci entitet, ili sto Dodik radi na rastakanju BiH.

KR
krtica
22:40 18.02.2012.

Usljiva balijska gamad! Trske na vjetru. Pisate uz vjetar! Donedavno ste bili hrvati, pa onda ste za vaseg voljenog postali neopredjeljeni i m(M)uslimani, a danas ste neki bosnjaci (a sta ti ga je to? nova nacija, hahaha) ili bosanci, tj. pokrajinci. A sta su muslimani u hercegovini - hercegovci? Jos i danas ne znate tko ste i syto ste. izgleda da trazite sami sebe! Pozurite jer vas EU vlak moze lagano pregaziti jos dok ispijate kahvu!

Avatar bucalo
bucalo
18:58 18.02.2012.

pa sto se cudite i u pravu je tko se borio za bih nego oni. Al sto se zlocina tice sjecam se kad su na kupres dosla nekolicina ljudi iz bugojna al nitko ih nije htio slusat jer su vodili racuna o svom racunu kolko ce uzet i sad nakon toliki godina se pitamo a di smo bili tad znam za nas koji smo ratovali a oni koji su nas vodili njih triba prvo smaknut pa se onda obracunat sa drugima

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?